Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Η εκτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών από την Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Συνήλθε στην Ζάκυνθο το Σάββατο 27 Ιουνίου η Περιφερειακή Επιτροπή Ιονίων Νήσων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Το αποτέλεσμα για τα Ιόνια Νησιά υπήρξε νικηφόρο, καθαρή νίκη και γεμάτο ελπίδα για την επερχόμενη εκλογική αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.
Ήταν αποτέλεσμα συσπείρωσης, διαρκούς και επιμελημένης δουλειάς από όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κινήματος.
Σε όλα τα νησιά υπήρξαν απόλυτες ανατροπές έναντι αποτελεσμάτων τόσο των προηγούμενων Ευρωεκλογών όσο και των Εθνικών εκλογών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό της ΝΔ στα Ιόνια νησιά, κυμάνθηκε από 27,8 μέχρι 31,12% όταν στις προηγούμενες ευρωεκλογές ήταν από 39,7 έως 41,5%.
Σήμερα ο εκλογικός χάρτης καθορίζεται από το απόλυτο πράσινο χρώμα σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, θέμα που δημιουργεί ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις για την εφαρμογή ειδικών νησιωτικών πολιτικών που θα εφαρμόσει σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δείχνει ότι οι κοινωνίες καταψήφισαν ένα ανύπαρκτο κυβερνητικό σχήμα, μια κυβέρνηση των πολύ ολίγων, των σκανδάλων και της ψευτιάς και ζητάει ανατροπή, για μια διακυβέρνηση με χαμηλούς τόνους, με διάλογο, με αναδιανομή του εισοδήματος, για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία με πράσινη και οικολογική αειφόρο ανάπτυξη.
Όσο κι αν η ΝΔ προσπάθησε να στείλει τον κόσμο στην αποχή, οι κοινωνίες αντέδρασαν και έστειλαν αυτές, ένα ηχηρό μήνυμα-προάγγελο της επερχόμενης εκλογικής νίκης και της αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εθνικές αλλά και στις εκλογές για την Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλα τα Ιόνια Νησιά.
Με συντεταγμένες και ανανεωμένες τις δυνάμεις της η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ καλεί κάθε φίλο, οπαδό και μέλος του σε επαγρύπνηση με σύνεση, χωρίς αλαζονείες και χωρίς μεγαλοστομίες αλλά με δουλειά σοβαρή και διαρκή, ώστε να συντελεστεί όσο το δυνατόν ενωρίτερα η ανατροπή αυτής της ανύπαρκτης και ισχνής κυβέρνησης.