Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Τ. Χυτήρης: «Η Νέα Δημοκρατία τελειώνει σαν κυβέρνηση…»

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο πρώην Υπουργός κ. Τηλ. Χυτήρης, προκειμένου να πάρει μέρος στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ. Σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Χυτήρης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ σε αυτές.
Ο κ. Χυτήρης αναφερόμενος στη σημασία των ευρωεκλογών είπε ότι η σημασία του είναι μεγάλη διότι γίνονται εν μέσω μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης και στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να στείλει η Ελλάδα ένα μήνυμα για μία Ευρώπη προοδευτική, σοσιαλιστική. «Ξέρετε ότι η πλειοψηφία των κυβερνήσεων είναι συντηρητικής απόκλισης και οι ευρωεκλογές έχουν μεγάλη σημασία για εμάς εδώ στην Ελλάδα, διότι θα δώσουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ, ότι μέχρι εδώ και μη παρέκει, ότι ήρθε η ώρα της αποχώρησης της κυβέρνησης αυτής που απέτυχε πλήρως σε όλα και επομένως πρέπει να ανοίξει μία καινούρια πορεία για τη χώρα μας. Οι εκλογές, όσο και να τις αποφεύγει η κυβέρνηση, είναι αναγκασμένη κάποια στιγμή να τις προκηρύξει. Διαφορετικά θα φτάσουμε στο σημείο του χρόνου να γίνουν ούτως ει άλλως».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι «Τώρα πια το γνωρίζουν και οι πέτρες, ότι η Νέα Δημοκρατία τελειώνει σαν κυβέρνηση». Επιπλέον επεσήμανε ότι η χώρα «χρειάζεται μία καινούρια πολιτική σε όλους τους τομείς διότι έχουμε φτάσει στο σημείο της διάλυσης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι μιλούν για τη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από το 1974 μέχρι σήμερα στην Ελλάδα».
Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει προεκλογική καμπάνια σε όλη τη χώρα σα να ήταν εθνικές εκλογές, διότι είναι σταθμός οι εκλογές αυτές για τις εξελίξεις, τόνισε σε άλλο σημείο.
Ερωτηθείς αν τάσσεται και ο ίδιος υπέρ της άποψης να τοποθετηθεί ο κ. Σημίτης επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χυτήρης αφού είπε ότι δεν έχει γίνει συζήτηση επ’ αυτού κατά τη συνάντηση Παπανδρέου- Σημίτη, πρόσθεσε ότι ο Κώστας Σημίτης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της χώρας και του ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα η όποια επιλογή, για οτιδήποτε ο ίδιος θελήσει θα είναι χρήσιμη για τον τόπο και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Διότι είναι ένας σύγχρονος πολιτικός που έχει προσφέρει πολλά. Και ο ίδιος ο Σημίτης έχει υποβαθμισθεί και υποτιμηθεί. Οι κυβερνώντες ήρθαν για να αλλάξουν τα πράγματα, την καθημερινότητα, να αναπτύξουν τη χώρα. Η περίοδος πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη θα γραφτεί θετικά στην Ιστορία μας».
Σε άλλη ερώτηση για ποιο λόγο ο πρώην Πρωθυπουργός δε θέλησε να κριθεί από το λαό για τη δεύτερη τετραετία και έθεσε σε κίνηση διαδικασίες διαδοχής, είπε «θα το διαβάσετε στο βιβλίο μου όταν το εκδώσω».