Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Συνεχίζονται με επιτυχία τα πλωτά σεμινάρια

Πάνω από διακόσια στελέχη τουριστικών γραφείων και tour operators παρακολούθησαν την χθεσινή παρουσίαση τουριστικής προβολής στη Βιέννη.
Υψηλόβαθμα στελέχη της TUI αλλά και άλλων tour operators παραβρέθηκαν στο ποταμόπλοιο όπου γίνονται τα πλωτά σεμινάρια παρουσίασης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Κέρκυρας και της Ρόδου.
Την εκδήλωση προλόγισαν ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Αυστρίας κ. Παναγιώτης Σκορδάς ενώ ακολούθησαν παρουσιάσεις της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Κώ καθώς και παρουσιάσεις τουριστικών γραφείων της Αυστρίας.
Χορευτικό συγκρότημα αλλά και ορχήστρα δημιούργησαν μια ξεχωριστή ελληνική βραδιά, το δε δείπνο που προσφέρθηκε ήταν αποκλειστικά με ελληνικές γεύσεις. Οι κερκυραίοι σεφ Νίκος Ζέρβας και Παύλος Σουέρεφ ετοίμασαν ειδικά για την χθεσινή βραδιά, μπουρδέτο αλλά και γλυκίσματα με κουμ κουάτ ενώ προσφέρθηκαν κρασιά της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς.
Η παρουσίαση συνεχίζεται σήμερα στην Βουδαπέστη , έχει δε τύχει θετικών αναφορών από όλους όσους παρακολούθησαν τα σεμινάρια στις εξής πόλεις: Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Ντίσελντοφ, Κολωνία, Φρανκφούρτη, Βιέννη, Βουδαπέστη, Μπρατισλάβα, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Σλοβακία
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου, αναφερόμενος στα πλωτά σεμινάρια τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι Αυστριακοί, φίλοι της Ελλάδας, επιλέγουν για διακοπές και τη χώρα μας. Με τα πλωτά σεμινάρια αλλά και άλλους τρόπους προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος, στοχεύουμε στην αύξηση αυτού του αριθμού. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία μας και το Γραφείο του ΕΟΤ στην Αυστρία, προγραμματίζουμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση με αναφορά στην πριγκίπισσα Σίσση.