Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ αντιδρά για την εξομοίωση των ορίων ηλικίας

Ο Τομέας Γυναικών Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση του χρόνου παραμονής των γυναικών στην εργασία, την αύξηση των ορίων ηλικίας μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Παράλληλα καλούν τις γυναίκες να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις στις 2 Απριλίου. Αναλυτικά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:
«Ο «κουρασμένος» κ. Καραμανλής και η κουρασμένη κυβέρνησή του, από σήμερα βαρύνονται με μια ακόμη αποτυχία, που αυτή τη φορά θίγει χιλιάδες γυναίκες.
Η σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για εξίσωση και στη χώρα μας των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο με αυτά των ανδρών, αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα στα συνταξιοδοτικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών.
Η ελληνική κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά και για ένα ακόμη θέμα, αποδείχθηκε ανίκανη να υποστηρίξει με σθένος και αποτελεσματικότητα τα εθνικά μας συμφέροντα και ετοιμάζεται να στείλει τον λογαριασμό στις εργαζόμενες γυναίκες και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, που πιθανότατα θα βρεθούν προ μιας μαζικής εξόδου, από τις εργαζόμενες που έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Ζητούμε από την κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως:
Να διαβεβαιώσει ρητά ότι δεν πρόκειται να θιγούν όσες γυναίκες έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έτσι ώστε να μην υπάρξει μαζική έξοδος, που θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στα Ταμεία.
Να συζητήσει με την ΑΔΕΔΥ το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που θα αναλάβει τη δυνατότητα ασφάλισης αυτών των δικαιούχων, έτσι ώστε να αναδεικνύεται ως κοινωνική και όχι ως επαγγελματική ασφάλιση.
Καλούμε τις εργαζόμενες γυναίκες στο Δημόσιο να αντιδράσουν και να αγωνιστούν, ώστε να μην εφαρμοσθεί η απόφαση και με την μαζική συμμετοχή τους στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στην συγκέντρωση στις 2 Απριλίου, να στείλουν ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση».