Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στον ΟΑΣΕ- Δήλωση Δ. Σιούφα

Με αφορμή την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα ανέλαβε από χθες την Προεδρία στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Η Βουλή των Ελλήνων θα συνδράμει την Προεδρία με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση των στόχων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΕ.
Ο ΟΑΣΕ αποτελεί ένα forum διαλόγου και συνεργασίας για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, συγκεντρώνοντας 55 χώρες από το Βανκούβερ μέχρι το Βλαδιβοστόκ.
Στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, η Βουλή των Ελλήνων θα διοργανώσει τις φθινοπωρινές συναντήσεις του ΟΑΣΕ (Αθήνα, 9-12 Οκτωβρίου 2008) με θέμα «Ενεργειακή Ασφάλεια και Περιβάλλον».
Η Βουλή των Ελλήνων, ο επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ Βουλευτής Ν.Δ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο Προεδρεύων στη 2η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου και τα υπόλοιπα διαπιστευμένα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ κ.κ. Γεώργιος Κασαπίδης (Ν.Δ.), Θεόδωρος Καράογλου (Ν.Δ.), Μάξιμος Χαρακόπουλος (Ν.Δ.) και Ιωάννης Δημαράς (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) συμμετέχουν ενεργά στις συναντήσεις και στις αποστολές που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση».