Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Οδεύει προς διάσπαση η παράταξη Μαχειμάρη;

Δύο μέλη της νομαρχιακής παράταξης Κέρκυρα Ζωής με επικεφαλής τον κ. Μαχειμάρη, είναι έτοιμα να ανεξαρτητοποιηθούν ίσως και μέσα στον Ιανουάριο του 2009. Τούτο διεμήνυσαν στον επικεφαλής, αναφέρουν πληροφορίες, οι οποίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν.
Χρονικά πάντως τοποθετούν την εκδήλωση της κίνησης μετά τις δημαιρεσίες και ως πιθανότερη ημερομηνία κάπου προς το τέλος του Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, ο κ. Σπ. Κουλούρης, έχει από αποστείλει επιστολή προς τον κ. ΜΑχειμάρη, το περιεχόμενο της οποίας ακόμα δεν έχει καταστεί γνωστό στο σύνολό του. Ο κ. Κουλούρης σε κάθε περίπτωση έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί να υπάρξει διαπαραταξιακό προεδρείο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και ο ίδιος να είναι ο υποψήφιος της παράταξής του. Φαίνεται ότι το αίτημα το δέχθηκε ο κ. Μαχειμάρης, αναφέρουν άλλες πηγές και έτσι, στο νέο προεδρείο θα εκπροσωπηθεί και η παράταξη Μαχειμάρη. Κι αν αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Κουλούρης δε θα πραγματοποιήσει την απειλή του, ένας άλλος νομαρχιακός σύμβουλος, είναι κι αυτός έτοιμος να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του. Κι αυτός υπό προϋποθέσεις.

Με άλλα λόγια, δύο σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, έχουν κατανοήσει πλήρως ότι χρεώνονται πολιτικά, πράγματα για τα οποία δε θα έπρεπε να είναι υπεύθενοι, αφενός, και αφετέρου, βλέπουν ότι το σχήμα "δεν τραβάει".

Ξέρουν όλα τα μέλη της παράταξης ότι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μία λύση έχει μείνει: Να αποχωρήσουν διακριτικά, για να μη δεχτούν και τις επιθέσεις από τον κομματικό μηχανισμό τον οποίο και εξέθεσαν και προκάλεσαν είτε με τις πράξεις, είτε με την άγνοια που επέδειξαν σε μείζονα θέματα.
Προφανώς και δεν εξέλεγησαν για να τα ξέρουν όλα ή επειδή τα ήξεραν όλα, αλλά ασφαλώς δεν εξελέγησαν για να μη γνωρίζουν τι κάνει ο επικεφαλής της παράταξης και νομάρχης της Κέρκυρας. Είναι αυτό που ονομάζουμε παραλείψεις.

Αυτά που γράφω είναι μόνον η αρχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο 2009 τίποτα δε θα μείνει όπως ήταν τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον νέον έτος και ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον επόμενο.