Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Νέος Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο Θωμάς Αθανασίου;

Όπως γράψαμε τις προηγούμενες μέρες, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θα αντικατασταθεί. Αυτό ανέφεραν δημοσιογραφικές πληροφορίες χωρίς να προσθέτουν κάτι άλλο: Το όνομα του επόμενου Προέδρου. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες, ένας πραγματικός μαραθώνιος συζητήσεων της Νομαρχιακής Ομάδας της πλειοψηφίας καθώς το 2009 θεωρείται προεκλογικός χρόνος. Εκεί θα προταθεί από τον ίδιο το νομάρχη ο κ. Θωμάς Αθανασίου.
Ο κ. Αθανασίου σήμερα είναι και πρόεδρος της ΑΕΝΑΚ, αλλά και της ΑΓΡΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εγκαταλείψει μία εκ των δύο ή και τις δύο θέσεις.
Στην πρώτη περίπτωση, «ανοίγει» η θέση του Προέδρου της Αναπτυξιακής και από εδώ αρχίζει ένα ντόμινο αλλαγών. Πιθανότερος φαίνεται να είναι για τη θέση αυτή, ο νυν Αντινομάρχης κ. Σουβλάκης. Ο ίδιος θέλει να παραμείνει στη θέση του Αντινομάρχη, όπως και οι συνάδελφοι του κ.κ. Λέσσης, Σκούρτης Χ και η κ. Υδραίου. Αυτό είναι ένα σενάριο.
Το δεύτερο σενάριο θέλει παραιτούμενο τον κ. Θ. Αθανασίου και από τις δύο προεδρίες. Επίσης, από τη θέση του προέδρου του Οργανισμού Επουλώσεως Λάκκων παραιτείται και ο κ. Σπ. Νίκας. Ετσι ανοίγουν δύο θέσεις προέδρων στη ΝΑΚ. Η ΑΓΡΟΚ έχει δικό της Δ. Σ.
Εδώ να θυμίσουμε ότι η μία αντινομαρχία έχει ανατεθεί στην κ. Υδραίου. Πριν δύο χρόνια, είχε συμφωνηθεί να μοιραστεί την Αντινομαρχία με συνάδελφο της νομαρχιακό σύμβουλο. Αυτό μάλλον δε θα συμβεί.
Όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν μέσα στις επόμενες μέρες. Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την εκλογή προεδρείου.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΖΩΗΣ

Η μείζων αντιπολίτευση του Νομαρχιακού Συμβουλίου αντιμετωπίζει προβλήματα σχεδόν μεταφυσικά. Λάτρεις του σεξπηρικού λόγου; Διόλου απίθανο απαντούν όσοι γνωρίζουν το εσώτερα ζητήματα. Λόγου χάρη, στο προηγούμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο (έγινε την ίδια μέρα με το Δημοτικό Συμβούλιο), η παράταξη Μαχειμάρη με πρόσχημα τη μελέτη οχλουσών χρήσεων και τη μη επίδοσή της, απεχώρησε. Λίγο μετά, θα άρχιζε η συζήτηση σχετικά με το ποσό του 1.480.000 ευρώ που αναφέρει το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που λείπει από την παλιό οργανισμό επουλώσεων λάκκων.
Πέραν τούτων φαίνεται ότι η παράταξη σκέπτεται να κηρύξει αντιδεξιό αγώνα. Για το λόγο αυτό, δεν αποκλείεται να μην προτείνει στέλεχός της για τη θέση του Αντιπροέδρου.
Όμως νομαρχιακός σύμβουλος απείλησε ακόμα και με ανεξαρτητοποίηση αν δεν σοβαρευτούν στην παράταξη. Και τελικά θα πρέπει να αναμένουμε- λένε οι πληροφορίες-να προταθεί αυτός ο νομαρχιακός σύμβουλος για μία θέση στο προεδρείο του ΝΣ.