Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Επιστολή του γνωστού κερκυραίου συμπολίτη μας κ. Σπύρου Τρύφωνα. Μία φωνή που πρέπει κάποιοι να ακούσουν, επιτέλους!...

Δημοσιεύω επιστολή του γνωστού συμπολίτη κ. Σπύρου Τρύφωνα. Οφείλω να πω ότι ακριβώς δεν έχω καταλάβει τι εννοεί όταν λέει ότι ζούσε με μία μπόμπα στο σώμα του (ίσως εννοεί το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε). Εκείνο όμως που γίνεται κατανοητό είναι ότι τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα για τη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας του ΙΚΑ. Οπως και να έχει το θέμα, παραθέτω την επιστολή και εσείς μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.



Επιστολή του Τρύφωνα Σπύρου
Προς τους Δ/ντες των τοπικών ΜΜΕ

Αξιότιμοι Κύριοι,Θα σας παρακαλέσω να δημοσιεύσετε μερικές σκέψεις μου, μετά τηντελευταία προσωπική εμπειρία από τα Νοσοκομεία Κέρκυρας και Ιωαννίνων καθώς και την συμπεριφορά του ΙΚΑ, που με βάση τις κατευθύνσεις τουΥπουργείου Υγείας, αντιμετωπίζει τους ασθενείς σαν πολίτες περιττούς που καλά θα κάνουν να «ταξιδέψουν» στο πουθενά, μήπως και περισωθεί κάτι από το κύρος του ΙΚΑ.

Θεωρώ υποχρέωση μου από την αρχή να ευχαριστήσω δημόσια τους γιατρούςκαι το νοσηλευτικό προσωπικό και των δύο Νοσοκομείων για την αμέριστηβοήθεια που μου προσέφεραν, με εντυπωσίασε, εκτός από την επιστημονικήτους κατάρτιση για την οποία βεβαίως εγώ δεν μπορώ να έχω άποψη, κρίνωόμως εκ του αποτελέσματος, η επιμονή τους να ψάξουν να δουν τοπρόβλημα, η άψογη συνεργασία μεταξύ των γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.
Στην κυριολεξία «καθόταν» πάνω στο πρόβλημα μέχρι να το λύσουν,ανεξάρτητα αν επρόκειτο για «γνωστό» ή όχι ασθενή.
Και βέβαια οισυνθήκες που δουλεύουν, τουλάχιστον όσο αφορά το Νοσοκομείο Κέρκυραςείναι άθλιες. Σε όλη την χειρουργική κλινική υπάρχει μία νοσοκόμα γιαόλο το βράδυ. Φαντασθείτε να είναι απαραίτητη η βοήθεια της κάθε μίαώρα σε άλλον ένα ασθενή, [ οι οδηγίες που είχε για μένα αυτές ήταν].
Έχει όμως και τα καλά του το Νοσοκομείο της Κέρκυρας κύριεΜαντζαρόπουλε. Έχετε τοποθετήσει σε κάθε θάλαμο και από μία τηλεόρασηγια την ψυχαγωγία μας.
Βέβαια ελέγχετε το πρόγραμμα της με βάση τις«επιστημονικές» ανάγκες των ασθενών του Νοσοκομείου.
Στα 4/5 τουχρόνου που την λειτουργείτε παρακολουθούμε το χρονοδιάγραμμα τωνυπηρεσιών υγείας του Νομού μας και την επάνδρωση του, το υπόλοιπο 1/5αν δεν υπάρχει εκκλησιασμός τότε μας ψυχαγωγείτε με καμία διαφήμιση.Όλα καλά για σας.
Τώρα ποιος κοροϊδεύει τους ασθενείς και τον λαότης Κέρκυρας, εσείς με την τηλεόραση ή το πανό που έχει τοποθετήσειτο σωματείο εργαζομένων στην είσοδο του Νοσοκομείου ας το κρίνει οκάθε ένας μας.

Πάντως κύριε Μαντζαρόπουλε είναι αλήθεια ότι κρατάτετον λόγο σας. Θυμάμαι τις εξηγήσεις που είχατε δώσει στο σύλλογοΣυνταξιούχων ΤΕΒΕ για την «άψογη» λειτουργία του Νοσοκομείου.Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω και τον γιατρό του ΙΚΑ Κέρκυρας ΚοΠαπαδόπουλο [ χειρούργο] ο οποίος υποψιάστηκε το πρόβλημα μου, παρ΄ότι ήταν πέρα από την ειδικότητα του και με προέτρεψε να κάνωπαραπέρα έρευνα.
Το τραγικό είναι ότι αν ακολουθούσα τις οδηγίες του ΙΚΑ Κέρκυρας σήμερα είναι πολύ πιθανόν να μην είχα την δυνατότητα να επικοινωνήσωμαζί σας.

Για την περίπτωση μου που χρειαζόταν άμεση νοσηλείαπρογραμματίσανε γενικές εξετάσεις για τα τέλη Γενάρη, μία ειδικήεξέταση για τις 19 Μάη και εγώ κυκλοφορούσα με μία «μπόμπα» κάθε μέραστο σώμα μου που ήταν έτοιμη να εκραγεί.

Αυτό το ΙΚΑ δεν αξίζει κε Δ/ντα στο Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, δεναξίζει για κανένα άνθρωπο όποιο και αν είναι το εισόδημα του.
Η υγείαπρέπει να είναι για όλους μας δημόσια και δωρεάν.

Κλείνοντας, χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω κανένα, πρέπει να αναφερθώκαι στις δικές μας ευθύνες αφού επιτρέπουμε να μας εκπροσωπούν στασωματεία μας συνάδελφοι που εξαντλούν τις δυνάμεις τους στέλνονταςευχετήριες κάρτες, οργανώνοντας εκδρομές, [ βέβαια καλά κάνουν],αποτυπώνουν σε ένα χαρτί τα προβλήματα που μας απασχολούν και από εκείκαι πέρα ότι βρέξει ας κατεβάσει.
Εκ των προτέρων θέλω να σας ευχαριστήσω για τον χώρο που μου διαθέτετε, σας εύχομαι καλή χρονιά.

Κέρκυρα 30 Δεκεμβρίου 2008

Σπύρος Τρύφωνας