Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Ευχές Άντζελας Γκερέκου για το νέο Έτος-2009

«Αγαπητοί συμπολίτες, Κερκυραίες και Κερκυραίοι,

άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της, αφήνοντας πίσω της έντονα τα σημάδια της πολιτικής, ηθικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, για τη χώρα μας, αλλά και για τον τόπο μας, την Κέρκυρα.
Σωρεία πρωτοφανών σκανδάλων, οικονομικά αδιέξοδα, αντικοινωνικές πολιτικές, γεγονότα που έπληξαν την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, κυριάρχησαν στην επικαιρότητα της χρονιάς που φεύγει.
Τα πρόσφατα γενικευμένα επεισόδια και οι ανεξέλεγκτες σκηνές βίας στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, αποτέλεσαν την αφορμή ώστε να αποκαλυφθούν συσσωρευμένα συναισθήματα κοινωνικής οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων.
Όλα τούτα όμως, δεν είναι τίποτε λιγότερο από τα αποτελέσματα των αδιέξοδων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που στην Ελλάδα υιοθετεί, υπερασπίζεται και εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Ν.Δ., η Κυβέρνηση του κ. Καραμανλή.
Αποτελέσματα, που εφόσον έπληξαν σοβαρά την Διεθνή εικόνα της χώρας σε όλο τον πλανήτη, συνέβαλαν καθοριστικά στην -μεταξύ άλλων- πτωτική πορεία του ιδιαίτερα σημαντικού για την Εθνική Οικονομία, για την Κερκυραϊκή Οικονομία, τομέα του Τουρισμού.
Μέχρι σήμερα, έστω και αν η διεθνής οικονομική κρίση, παραμένει μια πραγματικότητα που απειλεί και επηρεάζει κάθε δραστηριότητα, η Ελλάδα φαντάζει ανυπεράσπιστη και παντελώς απροετοίμαστη απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, καθώς η Κυβέρνηση αδυνατεί να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα και τελικά την ποιότητα ζωής των πολιτών της.

Επιπλέον, σε Παγκόσμιο επίπεδο, συνεχίζουμε να είμαστε παρατηρητές έντονων ανακατατάξεων, κοινωνικών συγκρούσεων, φτώχειας, εξαθλίωσης, φυσικών καταστροφών και δυστυχώς, πέρα ως πέρα άδικων πολέμων, όπως αυτού στην Γάζα της Παλαιστίνης.

Όμως, μία καινούρια χρονιά έρχεται!!!
Μια νέα αρχή ξεκινάει για όλη την ανθρωπότητα και μας τροφοδοτεί με ενέργεια, ελπίδα και αισιοδοξία, ώστε να επιτύχουμε όσα δεν μπορέσαμε το 2008, που μόλις έφυγε.
Περισσότερο συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι, οφείλουμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ώστε να οραματιστούμε, να πιστέψουμε και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, τολμώντας ουσιαστικές και γενναίες ανατροπές.
Ανατροπές ειλικρινείς, απέναντι στη διαφθορά, στην πολιτική ανηθικότητα, στην κοινωνική αδικία, στις πολιτικές που υπονομεύουν την ανθρώπινη υπόσταση και υποθηκεύουν το παρόν, αλλά και το μέλλον μας, κυρίως των παιδιών μας.

Σίγουρα, μας αξίζει περισσότερη αισιοδοξία!!
Προφανώς, μπορούμε και μας αξίζουν πολλά περισσότερα!!
Μας αξίζει ένα ουσιαστικά καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, και για το οποίο οφείλουμε να αγωνιστούμε.

Από τη δικιά μου πλευρά λοιπόν, θα ήθελα να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, σε όλη την ανθρωπότητα, σε όλους τους συμπολίτες μου Κερκυραίους, από τα Διαπόντια νησιά μας, έως και τους Παξούς, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ευημερία και προκοπή.
Εύχομαι επίσης, το 2009 να είναι μια χρονιά με περισσότερη δημιουργικότητα, αλληλεγγύη και ανθρωπιά, προς τους συνανθρώπους μας, και ειδικότερα προς αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Ούτε μια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το απόλυτο κέντρο των πάντων, οφείλει να είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον του.

Με τις σκέψεις αυτές, και με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε ένα πιο όμορφο κόσμο, μια ευημερούσα Κέρκυρα, ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τις σημερινές, μα και τις επόμενες γενιές, σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου Χρόνια πολλά και το 2009 να είναι η χρονιά των θετικών ανατροπών, προς όφελος όλων των ανθρώπων!»..