Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Μικρές ή μηδενικές αλλαγές έρχονται στο Δήμο Κερκυραίων το 2009- Σε τεντωμένο σχοινί η δημοτική πλειοψηφία

Μικρές ή καθόλου αλλαγές πρέπει να αναμένονται στο Δήμο Κερκυραίων.
Η δημοτική παράταξη φυλλοροεί, το ένα μετά το άλλο τα στελέχη παίρνουν αποστάσεις, απομακρύνονται ή (και) ανεξαρτητοποιούνται από τη δημοτική πλειοψηφία. Κάποια μέλη της πρώην πανίσχυρης δημοτικής πλειοψηφίας που κατήγαγε θριαμβευτική νίκη εξασφαλίζοντας ναπολεόντεια ποσοστά, και μάλιστα χωρίς αποχρώντα πολιτικό λόγο, όλο κι όλο το έργο ήταν επειδή ο γνωστός "πατερούλης" , τοπάρχης και παντοδύναμος τοποτηρητής του εκσυγχρονιστικού θρόνου, αποφάσισε ό,τι αποφάσισε, όταν αποφάσισε και όπως αποφάσισε, στοχοποιώντας το τότε δήμαρχο κ. Σαρλή.

Πέραν τούτου υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γραφούν και θα γραφούν κάποια στιγμή.

Ετσι λοιπόν δεν πρέπει να αναμένονται θεαματικές αλλαγές και αυτές αν και εφόσον υπάρξουν καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει δρματικά για τη δημοτική πλειοψηφία.
Θα χρειαστεί να επιστρατευτούν όλα τα στέλεχη της που έχουν απομείνει καθώς:

Δύο τουλάχιστον εξ αυτών σκέπτονται σοβαρά να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου στις επόμενες εκλογές. Ο ένας εξ αυτών παραμένει στις τάξεις της παράταξης αλλά δέχεται εισηγήσει πολλών φίλων του να προχωρήσει και να θέσει υποψηφιότητα, ο άλλος έχει ήδη αποσχισθεί από τη δημοτική πλειοψηφία.

Ενας ακόμα δημοτικός σύμβουλος έχει τραβήξει αποστάσεις που είναι ορατές σε κάθε σχεδόν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εξ άλλου ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος σκέπτεται να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Πρόκειται για δημοτικό σύμβουλο που ασκεί τα πιο νευραλγικά καθήκοντα στο δήμο, αυτή την ώρα.

Ενας άλλος δημοτικός σύμβουλος, που σχετίζεται με την εξόφληση οφειλών δημοτικής επιχείρησης, ξέρει από πρώτο χέρι ο ίδιος ότι δεν είχε τη στήριξη που ήλπιζε και ανέμενε όταν του γνωστοποιήθηκε το γεγονός ότι εξαιτίας οφειλών της επιχείρησης αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στα οικονομικά του και στα περιουσιακά του στοιχεία όπως άλλωστε προέβλεπε ο νόμος. Το θέμα αυτό ξεπεράστηκε μεν, η εντύπωση έμεινε και δεν είναι λανθασμένη. Επομένως έχει πολιτικές παρενέργειες.

Ενας άλλος δημοτικός σύμβουλος δεν έρχεται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και ουδέποτε ακούστηκε κάτι ως δικαιολογία. Το προεδρείο εκφωνεί το όνομα και καταχωρείται στους απόντες. Οι φορές που έχει εμφανιστεί στις συνεδριάσεις, σε κάθε περίπτωση, είναι λιγότερες από τις φορές που απουσίασε.

Τέλος, άλλος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, αποστασιοποιείται συσητματικά και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες από την επίσημη γραμμή της δημοτικής ομάδας. Δημοσίως δηλώνει ότι η δημοτική πλειοψηφία δεν εφαρμόζει το πρόγραμμά της ή ότι "αποτύχαμε", διαισθανόμενος πιθανόν και το επερχόμενο Βατερλώ στις δημοτικές εκλογές του 2010.

ΜΕ βάση αυτά τα δεδομένα, οι αλλαγές που θα φέρει το 2009 είναι μικρές ή μηδενικές για το Δήμο Κερκυραίων, αφού πλέον οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά εύθραυστες.