Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Ν’ αποσυρθεί τώρα η τροπολογία-καρμανιόλα

Η κυβέρνηση, προχωρώντας σε καλοκαιρινό αντισυνταγματικό πραξικόπημα, προκειμένου να διευκολύνει το ξεπούλημα όλων των ΔΕΚΟ, προωθεί στη Βουλή τροπολογία-καρμανιόλα για τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των νεοπροσλαμβανομένων σ΄ αυτές, καθώς επίσης και των ήδη εργαζομένων στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

Με αυτήν την τροπολογία:

· Δίνεται στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και στην κυβέρνηση αφενός η δυνατότητα των ελεύθερων απολύσεων για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ και αφετέρου των ανεξέλεγκτων προσλήψεων, αφού καταργούνται οι ασφαλιστικές δικλείδες και οι διαδικασίες που είχαν θεσμοθετηθεί με εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας ή με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
· Καταργούνται για τους νεοπροσλαμβανόμενους ρυθμίσεις για τις αποδοχές, τις άδειες, τις προσαυξήσεις αποδοχών, τα επιδόματα κλπ, που είχαν θεσπιστεί με εσωτερικούς κανονισμούς ή με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
· Το ύψος των ετήσιων μισθολογικών αυξήσεων που ήταν μέχρι τώρα το βασικό αντικείμενο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας θα καθορίζεται πλέον για όλους τους εργαζόμενους των ελλειμματικών ΔΕΚΟ με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής
· Αφαιρείται το δικαίωμα στα συνδικάτα των ελλειμματικών ΔΕΚΟ να προσφεύγουν μονομερώς στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας , όταν ο εργοδότης αρνείται να διαπραγματευθεί μαζί του, και απαιτείται πλέον γι αυτή την προσφυγή και η απόφαση της επιχείρησης καθώς και η σύμφωνη γνώμη της διυπουργικής επιτροπής.

Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα βελτίωσης της κατάστασης για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα όπου επικρατούν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, μεταφέρει αυτή την εργασιακή ζούγκλα και στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.

Πρόκειται για νέο εργασιακό μεσαίωνα. Υπονομεύονται και τινάζονται στον αέρα τα εργασιακά δικαιώματα ιδιαίτερα των νέων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Ουσιαστικά καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι Συλλογικές Συμβάσεις με μια βαθύτατα αντεργατική αλλά και αντισυνταγματική ρύθμιση.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα για να μην περάσει η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις ΔΕΚΟ, αλλά και για να μη γενικευθεί ο εργασιακός μεσαίωνας που τόσο επιθυμεί η κυβέρνηση.

Να αποσυρθεί άμεσα αυτή η εργατοκτόνα και αντισυνταγματική τροπολογία-καρμανιόλα για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.