Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Απέτυχε η σύσκεψη που οργάνωσαν η ΟΕΒΕΚ και ο ΟΚΕ


Ένας- ένας ερχόταν οι εκπρόσωποι των φορέων και ένας- ένας αποχωρούσε από την αίθουσα του Ιόνιου Πολιτιστικού Κέντρου, στο Φαληράκι, που διοργάνωσαν από κοινού η ΟΕΒΕΚ και ο Σύλλογος Κερκυραϊκού Εμπορίου. Ο Πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Μπράμος, για παράδειγμα, ήταν από τους πρώτους που προσήλθαν και απεχώρησε.

Οι παρόντες ήταν ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Χαραλάμπους, (η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Γκερέκου απέστειλε επιστολή), ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στ. Πουλημένος, ο Δήμαρχος Παξών κ. Μπογδάνος, εκπρόσωποι των Δήμων Αχιλλείων, Φαιάκων, Αγ. Γεωργίου, Κερκυραίων και Θιναλίων καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κότσης. Επίσης ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σπίγγος, ο Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων κ. Χαρίτος. Απουσίαζαν όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού, οι μισοί δήμοι δεν έστειλαν εκπροσώπους, όπως επίσης δεν έστειλαν εκπροσώπους η ΤΕΔΚ, ο Σύνδεσμος Καθαριότητας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Το γεγονός καυτηρίασε ο κ. Λιντοβόης. Περίπου μία ώρα κράτησαν τα διαδικαστικά, έγιναν μερικές ομιλίες, (Νομάρχης, Δήμαρχος Παξών, Βουλευτής ΚΚΕ, εκπρόσωπος Δ. Κερκυραίων κλπ), αλλά στην Ημερήσια Διάταξη δεν είχαν μπει. Σημειώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας απουσίαζε στην Κεφαλονιά προκειμένου να πάρει μέρος στις ενημερωτικές συναντήσεις για το ΕΣΠΑ.
Τέλος πάντων, η σύσκεψη ενώ είχε ως φαίνεται τις αγαθότερες των προθέσεων, εντούτοις οργανωτικά δεν απέδωσε, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει και συζήτηση επί των θεμάτων τα οποία φιλοδοξούσαν να προσεγγίσουν οι διοργανωτές.
Η ουσία είναι ότι ο κερκυραϊκός τουρισμός δοκιμάζεται ιδιαίτερα έντονα τα τελευταία χρόνια και φέτος με πιο σκληρό τρόπο, γεγονός που έχει επιπτώσεις στο εισόδημα των επιχειρήσεων και αυτό με τη σειρά του θα έχει επιπτώσεις στην τοπική οικονομία μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.