Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Συνάντηση της ΓΣΕΒΕΕ για το Ασφαλιστικό, με τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,


Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γεώργιο Παπανδρέου, την Τρίτη 29/7/2008 και ώρα 10:30 π.μ. στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας (Αριστοτέλους 46, Αιθ. Συνεδριάσεων 6ου ορόφου). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που είχε προαναγγείλει η Συνομοσπονδία και τον κύκλο επαφών που έχει προγραμματίσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά την άκαρπη συνάντηση στις 30 Ιουνίου με την Υπουργό Απασχόλησης, σχετικά με την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ΟΑΕΕ και της ομαλής λειτουργίας του.

Η ΓΣΕΒΕΕ θα καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της, τόσο για το Ασφαλιστικό μετά την ψήφιση του νέου Νόμου 3655/2008, όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΕ στην εκπλήρωση των βασικών του υποχρεώσεων απέναντι σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους, τα οποία διογκώνονται ελλείψει ολοκληρωμένης πολιτικής για την αντιμετώπισή τους.

Από την Γενική Συνομοσπονδία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε τρία μείζονα ζητήματα: τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ, την άρση των αδικιών που προκύπτουν από την Διαδοχική Ασφάλιση και τη βελτίωση των όρων συνταξιοδότησης για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους.