Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη ημεδαπός για διακεκριμένες διαρρήξεις

Συνελήφθη χθες (13.09.2012) το απόγευμα στην Λευκίμμη Κέρκυρας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων 23χρονος ημεδαπός για διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις καθώς και απόπειρες οικιών, εμπορικών επιχειρήσεων και οχημάτων.
Σε βάρος του 23χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς χθες (13.09.2012) τις πρωινές ώρες, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα διέρρηξε ή αποπειράθηκε να διαρρήξει οικίες, εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και...
 οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, κατά τις οποίες αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι ο 23χρονος διέρρηξε συνολικά τρεις οικίες, δύο εμπορικές επιχειρήσεις, ένα επιβατικό και ένα φορτηγό αυτοκίνητο, αφαίρεσε χρήματα, χρυσαφικά ηλεκτρονικές συσκευές, δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες και μία τσάντα ενώ αποπειράθηκε ακόμη να διαρρήξει μία ιδιωτική εκκλησία και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Από την συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων της έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων εντοπίστηκε ο 23χρονος χθες το πρωί, σε σύντομο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Λευκίμμης και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του παρέδωσε στους αστυνομικούς τις παρακάτω κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές:

• έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
• μία ψηφιακή κάμερα
• δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Αναλυτικότερα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 23χρονος αφαίρεσε αρχικά χθες τα ξημερώματα από την περιοχή της Λευκίμμης μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα με την οποία στην συνέχεια μετακινούνταν σε κοντινές αποστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης και σε σύντομο χρονικό διάστημα διέρρηξε:

• εστιατόριο καφέ στην περιοχή της Λευκίμμης, στο οποίο αφού παραβίασε την κεντρική είσοδο αφαίρεσε μία τηλεόραση, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή καθώς και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ από την ταμειακή μηχανή. Επίσης, ο 23χρονος στο ίδιο σημείο αποπειράθηκε, χωρίς επιτυχία, να παραβιάσει αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα.
• οικία στην περιοχή των Σπαρτερών Λευκίμμης από την οποία αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα.
• οικία στην περιοχή των Σπαρτερών Λευκίμμης από την οποία αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, η οποία βρέθηκε από τους αστυνομικούς εγκαταλελειμμένη στην περιοχή Μπαγδάκια Λευκίμμης
• φορτηγό αυτοκίνητο στην περιοχή Μελικίων Λευκίμμης από το οποίο αφαίρεσε από το εσωτερικό του ένα τσαντάκι, με το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη του.
• οικία στην περιοχή των Κρητικών Λευκίμμης από την οποία αφαίρεσε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, το χρηματικό ποσό των 1.420 ευρώ, πλήθος χρυσαφικών μεγάλης αξίας, ρολόγια και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές.
• εμπορική επιχείρηση στην περιοχή του Ασπρόκαβου Λευκίμμης από την οποία αφαίρεσε μια φωτογραφική μηχανή, μαζί με έναν φορητό ψηφιακό δίσκο και μια μπαταρία, τσιγάρα και συσκευασίες καπνών.
• επιβατικό αυτοκίνητο στο Παλαιοχώρι Λευκίμμης από το οποίο αφαίρεσε από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και ένα τσαντάκι που περιείχε διάφορα καλλυντικά και αρώματα.

Επιπλέον ο 23χρονος αφαίρεσε την τσάντα 79χρονης ημεδαπής η οποία ανέμενε σε στάση λεωφορείου στην περιοχή των Κρητικών και η οποία περιείχε 150 ευρώ ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα ενώ παράλληλα αποπειράθηκε επίσης ανεπιτυχώς να διαρρήξει:

• ιδιωτική εκκλησία στην περιοχή του Ασπρόκαβου
• αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο σε οικία στην περιοχή των Κρητικών

Η προανάκριση και η έρευνα που διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς μέχρι στιγμής έχει βρεθεί μέρος των κλοπιμαίων και οι δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες, τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο ο 23χρονος να έχει διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο 23χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Κέρκυρας.