Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η διαδικασία σχεδιασμού

Μετά την έκδοση από το Υπουργείο Α..Α.Ν. της 1ης εγκυκλίου για τον Σχεδιασμό και την Κατάρτιση του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της περιόδου 2014-2020, ξεκινά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η διαδικασία σχεδιασμού της περιφερειακής αναπτυξιακής στρατηγικής για την επόμενη προγραμματική περίοδο.
Το πλαίσιο εντός του οποίου καλούνται οι εθνικές και περιφερειακές αρχές να...
σχεδιάσουν τον αναπτυξιακό προγραμματισμό 2014-2020 είναι η «Ε 2020», η κοινή δηλαδή στρατηγική των κρατών μελών της Ε.Ε., με στόχο την έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, με υψηλά επίπεδα απασχόλησης, παραγωγικότητας και κοινωνικής συνοχής.
Με βάση τις κατευθύνσεις της εγκυκλίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο επόμενο διάστημα προχωρά στις ακόλουθες ενέργειες:
* Σύσταση και ενεργοποίηση των οργάνων αναπτυξιακού σχεδιασμού
* Οργάνωση της διαβούλευσης σε περιφερειακό επίπεδο και επεξεργασία προτάσεων σχεδιασμού
* Διαμόρφωση και κατάθεση πρώτων συνοπτικών θέσεων, και
* Προετοιμασία για ενεργό συμμετοχή στις διαδικασίες του 1ου Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.
Ήδη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με απόφαση του Περιφερειάρχη Σ. Σπύρου, προχώρησε στη συγκρότηση της Ομάδας Σχεδιασμού Προγράμματος (Ο.Σ.Π.) Ιονίων Νήσων για την νέα Προγραμματική περίοδο 2014-2020 η οποία αποτελείται από στελέχη της Περιφέρειας και Περιφερειακών Υπηρεσιών, στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής αρχής ΠΙΝ, πανεπιστημιακούς του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και άλλους εμπειρογνώμονες σε ειδικά θέματα.
Η 1η συνεδρίαση της Ο.Σ.Π. Ιονίων Νήσων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 (ώρα 12μ.) στα γραφεία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής αρχής στην Κέρκυρα.