Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ:Προτεραιότητα στις ανάγκες της κερκυραϊκής κοινωνίας για στέγαση δομών υγείας, παιδείας, πρόνοιας και κοινωνικών υπηρεσιών

Προτεραιότητα στις ανάγκες της κερκυραϊκής κοινωνίας για στέγαση δομών υγείας, παιδείας, πρόνοιας και κοινωνικών υπηρεσιών.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Αλέξανδρος Λυκουρέντζος, προανήγγειλε στη βουλή, την παραχώρηση του ακινήτου του Παλαιού Νοσοκομείου στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου.
Οι τοπικοί μας κυβερνητικοί βουλευτές, τόσο ο...
κος Δένδιας όσο και η κα Γκερέκου, έσπευσαν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή. Μια εξέλιξη που παραγνωρίζει τις τεράστιες ανάγκες της Κέρκυρας σε δομές υγείας, παιδείας, πρόνοιας, κοινωνικών υπηρεσιών, και δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες αστυνόμευσης! Προφανώς και είναι σαφέστατο δείγμα της πολιτικής τους αντίληψης.

Επικαλούνται τα 350.000 ευρώ που δαπανεί ετησίως το κράτος για τη στέγαση της Αστυνομίας στην Κέρκυρα, ξεχνώντας τα πολλαπλάσια χρηματικά ποσά που χάθηκαν ή ίσως χαθούν από το κράτος στην πορεία, όσο και τα πολλαπλάσια συνολικά χρήματα που δαπανεί για όλες τις δημόσιες διοικητικές υπηρεσίες του νησιού.

Ισχυρίζεται αυθαίρετα η κα Γκερέκου ότι πρόκειται για «αίτημα ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας». Αγνοεί ή παραβλέπει τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους φορείς της Κέρκυρας; Να της θυμίσουμε την πρόταση της Δημοτικής Παράταξης «ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα για την Κέρκυρα» που ζητάει «…το κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου να περιέλθει στον Δήμο Κέρκυρας και να αξιοποιηθεί αποκλειστικά για υπηρεσίες Υγείας-Παιδείας-Πρόνοιας (Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, στέγαση χρονίως πασχόντων, γηροκομείο, υπηρεσίες εκπαίδευσης)»; Τις παραπλήσιες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας; Την τεκμηριωμένη μελέτη του ΤΕΕ Κέρκυρας που προβλέπει επίσης χρήσεις υγείας-παιδείας-πρόνοιας μαζί με σχέδιο αξιοποίησης και ανάπλασης όλης της περιοχής;

Η ουσία της υπόθεσης βρίσκεται στα λόγια του ίδιου του Υπουργού κ. Λυκουρέντζου: «να διαμηνύσετε στις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες σας, ότι τα όποια δημόσια κτήρια υπάρχουν εκεί, θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιοποίησης από το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας». Πρόκειται για την κατάργηση του ισχύοντα νόμου που επιτρέπει την παραχώρηση ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Υγείας μόνο στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Μέσω της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Δημόσιας Τάξης, παρακάμπτεται η διεκδίκηση παραχώρησης του ακινήτου στο Δήμο Κέρκυρας, και το ακίνητο που Παλαιού Νοσοκομείου Κέρκυρας οδηγείται στις λίστες του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας επιμένει να δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές ανάγκες της Κέρκυρας, να διεκδικεί δομές υγείας, παιδείας, πρόνοιας, και δεσμεύεται να προωθήσει τη διεκδίκηση αυτή με κάθε τρόπο, στην κερκυραϊκή κοινωνία, καθώς και δια της κοινοβουλευτικής οδού.