Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ tου μέλους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Τόμπρου

 Σήμερα καταθέσαμε μήνυση στην Εισαγγελία της Κέρκυρας κατά του υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του, ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ τις 17 Ιουνίου θα οδηγήσει την επόμενη μέρα σε κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με αβέβαιο ακόμη και το άνοιγμα των τραπεζών. Η πράξη μας είναι καθαρά πολιτική και δεν στοχεύει...
καθόλου στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Γι’ αυτό και περιμέναμε να περάσει ο χρόνος, που αφορά στην διαδικασία του αυτοφώρου, εξ’ αιτίας του οποίου ο κ. Δένδιας θα μπορούσε να είχε συλληφθεί.
Οι απαράδεκτες δηλώσεις του κυρίου Δένδια στοχεύουν στην κατατρομοκράτηση του κερκυραϊκού λαού εν όψει των εκλογών της 17 Ιουνίου και παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο, το οποίο πάρα πολύ καλά γνωρίζει. Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό στις 17 Ιουνίου να τιμωρήσει τη Ν.Δ, μιας και αυτή και ο κ. Δένδιας δεν δικαιούνται να δείχνουν το δάχτυλο στο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας, αφού οι ίδιοι μαζί με το ΠΑΣΟΚ την έφεραν σε αυτά τα χάλια. Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να αντισταθεί στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που δημιουργείται και στις 17 Ιουνίου να ολοκληρώσει το μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 του Μάη, ώστε να έχουμε - για πρώτη φορά μεταπολεμικά - κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα μας, μια κυβέρνηση αντάξια μιας Ελλάδας της εθνικής κυριαρχίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πραγματικής δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Κέρκυρα 29 Μαΐου 2012