Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ Διονύση Στραβοράβδη Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


Οι εκπρόσωποι της τρόικας, τα κόμματα του μνημονίου, οι βαρόνοι των ΜΜΕ, συνεχίζουν την τρομοκρατική και εκφοβιστική εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κατά της προοπτικής η χώρα να αποκτήσει αριστερή κυβέρνηση και να βγει από τα δεσμά των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών τους.

Μέρος αυτής της ενορχηστρωμένης εκστρατείας αποτελούν οι συκοφαντικές,...
 εκφοβιστικές και ψευδείς δηλώσεις του κου Δένδια. Η προσπάθειά του να ενσπείρει κλίμα πανικού και τρομοκράτησης της κοινής γνώμης συνιστά πολιτικό ατόπημα, έως και ποινικό αδίκημα. Δυναμιτίζει την τοπική οικονομία και τον τουρισμό μας, εξυπηρετεί κερδοσκοπικά παιχνίδια και συμφέροντα.

Απέναντι σ' αυτές τις επιθέσεις, εμείς επιλέγουμε την πολιτική αντιπαράθεση, με πολιτικά επιχειρήματα, με τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο και θέσεις. Δεν επιλέγουμε την υποκατάσταση της πολιτικής αντιπαράθεσης από ένδικα μέσα, δεν επιδιώκουμε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Η πρωτοβουλία συντρόφου Τάσου Τόμπρου για κατάθεση μήνυσης είναι ατομική του πρωτοβουλία, όπως έχει δικαίωμα κάθε ενεργός πολίτης, δεν αποτελεί όμως επιλογή και απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ.