Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Συνέντευξη Π. Καμμένου

Δημοσιογράφος: Καλημέρα τον ακούσατε το πόνο μας; (Σ.Σ. προηγούμενο ρεπορτάζ για την απεργία των δημοσιογράφων).
Π. Καμμένος: Καλημέρα, τον άκουσα και δεν είναι μόνο δικό σας ο πόνος, είναι ο πόνος όλων των Ελλήνων. Και αυτό είναι η διαφορά που βλέπουμε ότι υπάρχει μεταξύ της πολιτικής και των πολιτών. Είναι άλλα τα προβλήματα των πολιτών και άλλα  προσπαθεί να λύσει η πολιτική.
Έχουμε ένα διάλογο ιδίως της τελευταίες δεκαπέντε μέρες, με μεταγραφές, με προσχωρήσεις, με πολιτικές...
αντιπαραθέσεις στυλ κεντροδεξιά - κεντροαριστερά, την ώρα που έχουμε δυόμισι χιλιάδες αυτοκτονίες. Την ώρα  που το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλείνουν, την ώρα που έχουμε ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, την ώρα που έχουμε  έξι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας. Την ώρα που έρχεται η UNICEF και μας λέει 384.000 ελληνόπουλα δεν έχουν να φάνε. Είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.
Και οι άλλοι ασχολούνται με το αν ένας πρέπει να πάρει τη καρέκλα ή ο άλλος, εάν θα πρέπει να δούμε τον ένα ή τον άλλο στην Ευρώπη για να βγάλουμε ένα ρεπορτάζ πέντε λεπτών και να διαφημίσουμε το προϊόν μας.
Η αλήθεια είναι αυτή που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός και η αλήθεια είναι αντικειμενική. Εμείς απαιτούμε και θα το κάνουμε αυτή την εβδομάδα , να γνωρίσει ο ελληνικός λαός τί πράγματι συμβαίνει. Δηλαδή, ο Πρωθυπουργός να δώσει  εντολή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εγγράφως να πει την αληθινή κατάσταση της χώρας. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να πει πράγματι ποιά είναι τα διαθέσιμα, να πει την αλήθεια στους Έλληνες. Διότι η αλήθεια όταν υπάρχει δεν μπορεί κανένας να τη χρησιμοποιήσει ως εκβιασμό. Εδώ μπαίνουν διλήμματα στον ελληνικό λαό, διλήμματα εκβιαστικά, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις 17 Ιουνίου. Αλλά αυτό που ενδιαφέρει τους Έλληνες είναι η 18η Ιουνίου.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε συμφωνείτε ότι η κατάσταση στις 18 Ιουνίου θα είναι πάρα πολύ δύσκολη ασχέτως από το ποιά θα είναι κυβέρνηση;
Π. Καμμένος.: Εγώ πρώτα από όλα θέλω να ξέρω ενυπογράφως την πραγματική κατάσταση από τους αρμόδιους χειριστές.
Δημοσιογράφος: Ό,τι  και να γίνει είμαστε μείον 2,2 δις ευρώ από το ταμείο στο τέλος του Ιουνίου.
Π. Καμμένος: Αυτό να μας το πουν γραπτώς οι αρμόδιοι χειριστές. Κι το ότι  είμαστε 2,2 δις ευρώ λιγότερο, αυτό σημαίνει ότι τα μνημόνια απέτυχαν παταγωδώς.
Τελείωσαν τα μνημόνια λοιπόν. Η πολιτική η οποία μας είπαν να κάνουμε, χωρίς να εγγυώνται ότι θα πετύχει ή δεν θα πετύχει ή τι θα γίνει, θα πρέπει να τελειώσει στις 17 Ιουνίου.
Άλλα πρέπει πριν τα κόμματα να το πούνε, να πούνε ποιά είναι η πραγματική κατάσταση της χώρας.
Να συνειδητοποιήσει ο Ελληνικός λαός ότι τελειώνει εδώ αυτό το παραμύθι των επαναδιαπραγματεύσεων, το πάμε να ζητήσουμε, το στέλνουμε επιστολές, το ότι υποχρεώνονται κάποιοι αρχηγοί εξωθεσμικά να υπογράψουνε υποσχετικές για την επόμενη μέρα.
Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, η Ελλάδα έχει νόμους, η Ελλάδα έχει πολίτες που πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει.

 Δημοσιογράφος: Ναι αλλά η Ελλάδα δεν έχει χρήματα και πρέπει να δανείζεται από έξω κύριε Καμμένε.
Π. Καμμένος: Να δανείζεται από έξω αυτό είναι μια κουβέντα. Θα σας πω κάτι. Σήμερα καταρχήν, σήμερα είναι μια μέρα για τον Ελληνισμό που δεν την ξεχνάμε.  Είναι η άλωση της Πόλης, μια σημαντική μέρα για τους Έλληνες και ιδίως για τους Έλληνες που είναι ξεριζωμένοι, από το Βυζάντιο, από την Πόλη, από την Ίμβρο, την Τένεδο, την Σμύρνη, την Μικρά Ασία. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε, γιατί ένα έθνος όταν ξεχνάει την ιστορία του ξεχνάει τα πάντα.
Πάμε λοιπόν στο σήμερα. Μπαίνουν 18 δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες τα οποία λογικά θα πρέπει να πέσουν στην αγορά.

Δημοσιογράφος: Μπήκανε χτες.
Π. Καμμένος: Εγώ θα σας πω, μιλάμε για έλλειμμα αυτή την στιγμή 2,2 δις ευρώ.  Θα το δούμε, θα μας το πει η Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο θα το επισκεφθούμε μεθαύριο.
Ερωτώ: Αν πέσουν πέντε δις ευρώ στην αγορά αυτή την στιγμή, κι η αγορά ανασάνει, 100 ευρώ τα οποία θα πάρει στα χέρια του ένας πολίτης, θα πάει να τα καταναλώσει. Από αυτά το 23% είναι Φ.Π.Α και επιστρέφει στο κράτος.
Η επιχείρηση που θα το πάρει θα πληρώσει 45% φόρο, που επιστρέφει στο κράτος.
Θα ανακυκλωθεί ξανά το χρήμα. Όταν ανακυκλώνεται το χρήμα, από τα πέντε δις ευρώ που θα πέσουν στην αγορά, η τα 10 η τα 18 θα γυρίσει πίσω το 80% στα ελληνικά δημόσια ταμεία.
Παρενθετικά εδώ, θέλω μέσα από την ΝΕΤ να ευχαριστήσω καταρχήν που μας καλείτε. Γιατί έχουμε φτάσει σε έναν φασισμό ορισμένων μέσων και δημοσιογράφων που μας αποκλείουν κατά επάγγελμα.
Ο κύριος Πρετεντέρης χθες και το λέω επώνυμα πλέον, χθες μας απέκλεισε για τρίτη συνεχόμενη φορά. Απέκλεισε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Μας φίμωσαν, δεν είναι δικό σας θέμα, απλά το αναφέρω εγώ.
Και επιστρέφω στο θέμα μας:
Εμείς σήμερα βγαίνουμε με μία πολύ σημαντικη´ εξαγγελία, ακριβώς γιατί είναι η μέρα που έρχονται 18 δισεκατομμύρια στην αγορά και κάνουμε συγκεκριμένη πρόταση.
Τι συμβαίνει στις επιχειρήσεις ιδίως στις μικρομεσαίες;



Δημοσιογράφος: Πάνω από 350.000 άνθρωποι σας βλέπουν αυτήν την στιγμή.
Π. Καμμένος: Το ξέρω και σας ευχαριστώ πολύ και θα το αναπαράγουμε στο youtube, γιατί εκεί είναι η δύναμη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το διαδίκτυο.
Σήμερα λοιπόν βγάζουμε μια πρόταση για το πως μπορεί να ξεφύγει η αγορά απο την αφασία και να ανασάνει ο τόπος.
Το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν φτάσει στο σημείο να χρωστάνε δύο με πέντε δόσεις Φ.Π.Α., χρωστάνε τον φόρο εισοδήματος, χρωστάνε τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους...
Οι περισσότεροι τι κάνουν, πνιγμένοι για να πιαστούν από κάπου; Χρησιμοποιούν πλαστά τιμολόγια εξυπηρέτησης.
Να μπούνε κάποια τιμολόγια μέσα τα οποία θα τους κάνουν ένα μικρό κουμάντο για να την βγάλουνε, με αποτέλεσμα να έχουμε 1.500% αύξηση των πλαστών και των εικονικών τιμολογίων και δεν μιλάμε για μεγάλες επιχειρήσεις μιλάμε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αυτό αν συνεχιστεί θα οδηγήσει στην καλύτερη περίπτωση τους περισσότερους μικρομεσαίους επαγγελματίες να κλείσουνε και στην χειρότερη να πάνε φυλακή.
Εάν θέλουμε να πούμε ότι δίνουμε μια ανάσα στην αγορά, και αφού το κράτος δεν πρόκειται να τα εισπράξει ποτέ αυτά.
Εμείς σήμερα προτείνουμε και θα το ανεβάσω και στο δικό μου facebook,τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και το blogspot, εμείς σήμερα προτείνουμε την δημιουργία ενός ταμείου, ενός εθνικού λογαριασμού οφειλετών του δημοσίου.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή τι είναι αυτό;
Π. Καμμένος: Το ταμείο αυτό θα μπορέσει να μαζέψει όλες τις οφειλές κάθε  μικρομεσαίας επιχειρήσεως, το Φ.Π.Α. το Φ.Μ.Υ., τη φορολογία εισοδήματος, βεβαιωμένα ποσά δημοσίου ταμείου, εισφορές Ι.Κ.Α, Ο.Α.Ε.Ε, ασφαλιστικά ταμεία κι άλλες πηγές, όπως τελωνεία κλπ.
Οι λογαριασμοί αυτοί οπλων των επιχειρήσεων θα τηρούνται με κωδικό εσόδων. Θα μπούνε σε έναν ειδικό λογαριασμό.
Από κει και πέρα ο επιχειρηματίας, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, θα έχει μια προσαύξηση λογική 8% τον χρόνο, με πλαφόν μέχρι το 50%.
Δηλαδή αν ο οφειλέτης έχει 15.000 χρέη, θα πληρώσει 22.500 και αυτά θα πάνε σε δόσεις. Αν του πεις με τις προσαυξήσεις επί των προσαυξήσεων πλήρωσε 100.000, δεν θα έχει να πληρώσει.

Δημοσιογράφος: Ενιαία όλα αυτά δηλαδή.
Π. Καμμένος: Ενιαία. Με λίγα λόγια θα του πούμε: Έχεις αυτές τις οφειλές, τις αναγνωρίζεις, αυτές τις δόσεις τις αφήνω σε έναν ειδικό λογαριασμό, σε αφήνω καθαρό, σε βγάζω από τον Τειρεσία, σου κάνω αναστολή όλων των ποινικών διώξεων και των διοικητικών διώξεων, σου δίνω δηλαδή να αναπνεύσεις.

Δημοσιογράφος: Παίρνεις φορολογική ενημερότητα;
Π. Καμμένος: Και φορολογική και ασφαλιστική. Τα πάντα. Και όχι μόνο αυτό.

Δημοσιογράφος: Τί άλλο του λέτε του οφειλέτη;
Π. Καμμένος: Σου ρυθμίζω τα δάνεια ως εξής: μέχρι 100.000 ευρώ σου κάνω 100 δόσεις, μέχρι 300.000 ευρώ σου κάνω 50 δόσεις, μέχρι 3.000.000 ευρώ σου κάνω 240 δόσεις με μικρότερη δόση 150 ευρώ.

Εφόσον οι οφειλέτες έχουν κι άλλο περιουσιακό στοιχείο (εξαιρείται η πρώτη κατοικία) και μπορούν να το εγγυηθούν, να το εγγυώνται.

Δημοσιογράφος: Στο κράτος πια. Όμως όχι στην τράπεζα.
Π. Καμμένος: Στο Ελληνικό κράτος. Όλα τα επιχειρηματικά δάνεια θα τους τα κουρέψεις κατά 50% όπως έγινε εξάλλου και με τα ομόλογα.
Δεν υπάρχει λογική να κουρεύεις του Έλληνα το ομόλογο και να μην κουρεύεις του ξένου, ή να μην δώσεις μια ανάσα στον επιχειρηματία, γιατί κι αυτός δεν θα τα πληρώσει ποτέ. Ούτε οι τράπεζες πρόκειται να τα εισπράξουν.
Εξασφαλίζεις την πλήρη αναγνώριση των εργασιακών δικαιωμάτων και των ενσήμων των εργαζομένων, και εξασφαλίζεις την αναστολή στον Τειρεσία. Παίρνει ο άνθρωπος φορολογική ενημερότητα.
Αυτό σημαίνει ότι δίνουμε την δυνατότητα, να ξαναζήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, να μην κλείσουν.
Κάθε μικρομεσαία επιχείρηση που κλείνει είναι δυο απολυμένοι τουλάχιστον. Δύο απολυμένοι σημαίνει κόστος και για το κράτος, και σημαίνει ότι έχουμε φτάσει πλέον στην κοινωνική έκρηξη.
Τέτοιου είδους μέτρα πρέπει να παρθούν τώρα, σήμερα που μπήκαν τα 18 δις στην τράπεζα, γι αυτό πλέον οι ΑΝΕΞΑΡΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε λίγο το αναρτούμε στο anexartitoiellines.gr και ζητάμε απαντήσεις. Το να κάνουμε πολιτικό διάλογο γενικότερα δεν υπάρχει.
Θέλω τα κόμματα και ζητώ από τα κόμματα να βγουν να απαντήσουν τώρα. Συμφωνούν ή όχι;



Δημοσιογράφος: κ. Πρόεδρε, πάρα πολλοί άνθρωποι, σαν και μένα δηλαδή, αυτής της κοινωνικής τάξης, του στρώματος μάλλον, έχει έρθει η εφορία του 2010 του 2011 και του 2012 που τρέχει. Tο σύνολο αυτών με καθυστέρηση του κράτους δεν ευθυνόμασταν εμείς που δεν ερχόντουσαν και τις προσαυξήσεις που έβαζαν συν τους φόρους αλληλεγγύης.
Π. Καμμένος : Δεν μπορεί να πληρώσει κανείς τίποτα.

Δημοσιογράφος: Αυτό μπαίνει μέσα σ’ αυτή την πρόταση του κοινωνικού ταμείου, δηλαδή μία δόση για όλα;
Π. Καμμένος: Ακριβώς. Να τα μαζέψω όλα μαζί και να γίνει μια δόση. Δεν γίνεται αλλιώς αυτές τις μέρες. Εγώ γνωρίζω τα βασανιστήρια των εργαζομένων και των συνταξιούχων που έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Να τους παίρνουν τα σπίτια. Να έρχονται οι τράπεζες και να τους παίρνουν τα σπίτια.
Σε λίγο οι εισπρακτικές εταιρείες μ’ αυτό που μας πέρασε ο κ. Τόμσεν και με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας που το πρότεινε προεκλογικά όπως θυμάστε, θα αρχίσουν να περνούν και να εισπράττουν τα χρέη προς το κράτος. Οι εισπρακτικές εταιρείες θα μπουν μέσα κι εκεί. Θα φτάσουμε στο σημείο να χάσουμε όλη την ιδιωτική μας περιουσία. Δεν υπάρχει Έλληνας που μπορεί να πληρώσει. Εγώ σας λέω πέρα του εργαζόμενου ακόμα και ο πλούσιος που έχει ακίνητη περιουσία…

Δημοσιογράφος: Δεν μπορεί να τη συντηρήσει πια…
Π. Καμμένος: …δεν μπορεί και δεν μπορεί να τη πουλήσει και δεν μπορεί να δανειστεί. Δηλαδή για να λέμε τα πράματα όπως είναι, οι τοκογλύφοι και οι τραπεζίτες, μου συστήσανε χθες το βράδυ να μην αναφέρω τη λέξη τραπεζίτες γιατί κάποιοι ενοχλούνται, λοιπόν εγώ την αναφέρω διότι εδώ απ’ το μνημόνιο που έχει μπει στη χώρα κερδίζουν συγκεκριμένοι τραπεζίτες, όχι Έλληνες, του εξωτερικού.

 Δημοσιογράφος: Τι εννοείτε δηλαδή ;
Π. Καμμένος : Εννοώ δηλαδή ότι το καπέλο που μας βάλανε, απ’ το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας του 1% και πήγαινε στην αρχή στο 7% και τώρα στο 4% ή στο 5%. Κερδίζουν παράνομα και τοκογλυφικά και ανήθικα τραπεζίτες οι οποίοι ουσιαστικά ελέγχουν και την πολιτική της τρόικας. Αυτή είναι η αλήθεια. Θα έρθουνε λοιπόν τώρα...

Δημοσιογράφος: Δεν το κατάλαβα, με συγχωρείτε.
Π. Καμμένος: Θα σας το πω να το καταλάβετε. Η Ελλάδα δανείζεται από την τρόικα μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δανείζει με 1%, αλλά η Ελλάδα φτάνει να δανείζεται με 7% στην αρχή, τώρα έχει πέσει στο 4% - 5% . Τη διαφορά αυτή του 6% ή του 3% ή του 4% ποιος τη κερδίζει; Δεν ξέρετε;

 Δημοσιογράφος: Κάποιοι τραπεζίτες υποτίθεται. Όμως μας δανείζουν τα κράτη, δεν μας δανείζουν τραπεζίτες και κάποια κράτη δανείζονται με πιο ακριβό επιτόκιο.
Π. Καμμένος: Με συγχωρείτε, δεν είναι έτσι. Ακούστε λοιπόν για να είμαστε σαφείς. Εάν ενεργοποιούταν η Ευρωπαϊκή Συμφωνία θα μας δάνειζε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και όπως λένε τώρα και ο Ολάν και ο Γιούνκερ, με το 1% που δανείζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Γιατί μας έβαλαν στη τρόικα; Μας έβαλαν στη τρόικα για να μπορέσουν να βάλουν στο παιχνίδι τους τραπεζίτες. Δηλαδή τα παίρνει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η τράπεζα…

Δημοσιογράφος: Άλφα
 Π. Καμμένος : Να μη πείτε Άλφα, γι’ αυτό δεν το είπα, πείτε Βήτα. Μα δεν είναι Ελληνικές τράπεζες. Η τράπεζα Βήτα η οποία δανείζει τα ίδια λεφτά που παίρνει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη χώρα μας και βάζει «καπέλο». Γι’ αυτό βγαίνει η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε και πανηγυρίζουν ότι κερδίσαμε απ’ αυτή την ιστορία και δε χάσαμε.

Δημοσιογράφος: Δεν κατάλαβα, δεν μας δανείζουν οι τράπεζες.
Π.Καμμένος : Μα, να το καταλάβετε.

Δημοσιογράφος: Οι τράπεζες μας δανείζουν;
Π.Καμμένος : Αυτό είναι το κακό. Βεβαίως οι τράπεζες.

Δημοσιογράφος: Μα οι τράπεζες μας δάνειζαν τόσο καιρό τώρα, δεν μπορούν να μας δανείζουν οι τράπεζες.
Π. Καμμένος : Είδατε λοιπόν που και εσείς ως δημοσιογράφος, αυτό ακόμα δεν το έχετε συνειδητοποιήσει; Αυτό φωνάζω δύο χρόνια. Το έκανα διότι ήταν Ιούνιος του 2010 ήταν η εποχή εκείνη που έμπαινε το πρώτο Μνημόνιο, που φεύγαμε από την ασυλία της χώρας και που περνάγαμε πλέον στα χέρια όχι της Ευρώπης, της οποίας είμαστε συνέταιροι, αλλά των τραπεζιτών που ήταν εκείνοι που υποχρέωσαν τη χώρα να μπει σ’ έναν μηχανισμό που δεν προβλέπεται.

Μιλάμε για Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι μία σύμμαχος, μία συμμαχία κρατών, εθνών – κρατών, η οποία έχει συγκεκριμένες διατάξεις. Αντί λοιπόν όταν κινδύνευσε η Ελλάδα (κινδύνευσε γιατί τη στήσανε να κινδυνέψει μέσω των δικών τους εκτιμήσεων στην αρχή του κινδύνου), αντί να πάμε στην Ευρώπη να βρούμε λύση,  μας έβαλαν μέσα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μας βάλανε την τρόϊκα, η οποία ουσιαστικά έβγαζε κατά ένα μέρος την Ελλάδα από τη δικαιοδοσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και να σας πω και κάτι άλλο. Για τη συμπεριφορά κάποιων στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν συμπράττει, αν θέλετε, με την Ευρωπαϊκή λογική και την Ευρωπαϊκή Συμμαχία.

 Η Γερμανία, (η οποία έρχεται να μας κάνει μάθημα ηθικής και καλώς να μας κάνει γιατί έχουμε απατεώνες πολιτικούς και κλέφτες που έπρεπε να μπουν και φυλακή και γι’ αυτό προτείνουμε και την αναστολή και το Νόμο περί ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας), γιατί κρατάει τον κ. Χριστοφοράκο στη Γερμανία και ουσιαστικά τον προστατεύει για να μην πει σε ποιους πολιτικούς τα έδινε;

Θα σας πω εγώ γιατί. Γιατί, υπάρχουν συμβάσεις, οι οποίες ουσιαστικά μπήκαν σε αυτό το χρέος. Ακριβώς για αυτό το χρέος της Ελλάδασ είναι και απεχθές. Οι συμβάσεις αυτές έγιναν με δωροδοκία.

Τα στραβά υποβρύχια τα βλέπουμε τώρα, τα φωνάζω από το ’99, η Siemens και άλλες συμβάσεις, τα τρένα τα οποία ήταν μεγαλύτερα από τις ράγες που είχαμε, όλες αυτές οι συμβάσεις τις υπέγραψαν κάποιοι απατεώνες Έλληνες πολιτικοί επειδή πήραν λεφτά.

Και είπα στον κ. Σουλτς, τον Πρόεδρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι εγώ δέχομαι ότι πρέπει να τιμωρηθούν και να κατασχεθούν οι περιουσίες των Ελλήνων πολιτικών. Όμως, κάποιοι Γερμανοί, κάποιες γερμανικές εταιρείες δωροδοκούσαν τους Έλληνες πολιτικούς. Αν δείτε τη Γερμανική νομοθεσία τι προβλέπει, θα διαπιστώσετε ότι μία σύμβαση στην οποία υπάρχει αποδεδειγμένη δωροδοκία, είναι ως μηδέποτε καταρτισθείσα. Τα χρήματα απ’ αυτή τη σύμβαση είναι μέσα στο δημόσιο χρέος που εμείς χρωστάμε και ο Χριστοφοράκος είναι αυτή τη στιγμή στη Γερμανία προστατευμένος απ’ τη Γερμανική δικαιοσύνη για να μην πει τα ονόματα των απατεώνων που τα πήρανε.

Οι περισσότεροι απ’ τους πολιτικούς που είχαν σχέση με το Χριστοφοράκο και πετάγανε μαζί,  έρχονται τώρα να κάνουν και τους σωτήρες στη Ελληνική πολιτική σκηνή. Όλη η ατζέντα του Χριστοφοράκου διεκδικεί ψήφο.



Δημοσιογράφος: Ωχ!
Π. Καμμένος: Ε, τι ωχ; Έτσι είναι.

 Δημοσιογράφος: Ότι ήταν δυνατή δήλωση.
Π. Καμμένος: Έτσι είναι. Την άλλη την πολιτικό που βγήκε να μου κάνει επίθεση, τη κ. Μπακογιάννη λέω, βγήκε να μου κάνει υπόδειξη εμένα και του κ. Τσίπρα περί σοβαρότητας. Έπιασαν τον άντρα της να έχει βγάλει ένα εκατομμύριο δολάρια στην Αγγλία. Ένα εκατομμύριο δολάρια. Την ώρα που για 1.000 ευρώ σήμερα ένας Έλληνας πολίτης παίρνει τη μάνα του αγκαλιά και πηδάει από το μπαλκόνι.
Και μετά θέλουν να τους ψηφίσει ο Ελληνικός λαός; Για να τους εμπιστευτεί για πιο λόγο; Για να αθωώσουμε τους πολιτικούς και τους Χριστοφοράκους; Για να μην καταγγείλουμε τους συνέταιρους στη Γερμανία; Εμείς λοιπόν θα τους καταγγείλουμε και θα τους κυνηγήσουμε μέχρι τέλος.  

 Δημοσιογράφος: κ. Πρόεδρε, τα νόμιμα δεν τα έβγαλε τώρα ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη;
Π. Καμμένος: Δεν ξέρω αν είναι νόμιμα. Πάντως έβγαλε ένα εκατομμύριο και δεν το δήλωσε. Εγώ ξέρω πάντως ότι νόμιμα δεν τα έβγαλε ο Χριστοφοράκος.
Στην εξεταστική της Siemens, εδώ ήμασταν και τα λέγαμε όπως θυμάστε, με τον κ. Βαλυράκη, ο οποίος δεν κατεβαίνει πλέον και τ’ άλλα μέλη όλων των κομμάτων,  εκτιμήσαμε ότι η ζημιά του Ελληνικού δημοσίου είναι δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Και μια βδομάδα πριν τις εκλογές πάνε και περνάνε νόμο η συγκυβέρνηση ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος και το προσδιορίζουν όχι στα διακόσια που λένε, αλλα. στα εκατό εκατομμύρια ευρώ.
Δεν κατάλαβα, ποιος έχει δικαίωμα να χαρίσει ένα δις εννιακόσια;
Και έρχονται μετά με τα 36 εκατομμύρια της κρατικής επιχορήγησης να κάνουν εκλογές. Δημιουργούν ομάδες λάσπης, πλαστογραφίες για να επηρεάσουν τον Ελληνικό λαό.
Και τώρα, έχουμε άλλα διλήμματα. Τώρα από τη μια μεριά είναι ο...κομμουνιστικός κίνδυνος και από την άλλη μεριά η δραχμή!
Ακούστε: Διλήμματα δεν υπάρχουν.

Δημοσιογράφος: Απ’ την ίδια πλευρά.
Π. Καμμένος: Ορίστε;

Δημοσιογράφος: Όχι, γιατί το δίλημμα είναι ότι είναι απ’ την ίδια πλευρά.
Π.Καμμένος.: Όχι.  κ. Βενιζέλος γιατί δεν μιλάει; Ποια δραχμή; Ποια είναι η διαδικασία για να μας πάει στη δραχμή; Να σας πω ποια διαδικασία υπάρχει μόνο; Έτσι για να την ξέρει και ο κόσμος.  Η διαδικασία είναι η Ελλάδα να το θέλει αν κάνει το δημοψήφισμα του κ. Παπανδρέου ή η Τράπεζα της Ελλάδος να μην ασκήσει βέτο σε πιθανή ενέργεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 Δημοσιογράφος: Να κάνω μια ερώτηση κ. Πρόεδρε; Τώρα επί τη ευκαιρία.
Π.Καμμένος.: Παρακαλώ.

 Δημοσιογράφος.: Μήπως ήταν λάθος να μην πάμε σε δημοψήφισμα τότε "όχι στο ευρώ ή δραχμή" ή "ναι στο μνημόνιο ή όχι μνημόνιο"; Μήπως χάσαμε μια ευκαιρία τότε;
 Π.Καμμένος.: Κοιτάξτε. Το να πας δημοψήφισμα στο μνημόνιο θα πρέπει το μνημόνιο να ισχύει νομικά. Το μνημόνιο 1 δεν έχει έρθει ποτέ στη Βουλή για επικύρωση, ποτέ, όπως προβλέπεται από το άρθρο 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος.
Και όταν λέμε μνημόνιο για να καταλάβει κι ο κόσμος, γιατί εμείς μιλάμε για καταγγελία του μνημονίου και επιμένουμε στη καταγγελία του μνημονίου. Τι είναι το μνημόνιο;
Υπάρχουν τέσσερις συμβάσεις, μάλλον πέντε συμβάσεις. Οι δύο συμβάσεις είναι το μνημόνιο, δηλαδή ένα νομικό κείμενο που λέει τι πρέπει να κάνουμε για να μη φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα. Τα μνημόνια αυτά, δηλαδή, που ακολούθησε η πολιτική του κ. Παπανδρέου και η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Παπαδήμου.
Και μας οδήγησαν αυτά τα νομικά κείμενα, τα κείμενο που γράφει ότι θα τσακίσει τον συνταξιούχο, θα τσακίσει τον εργαζόμενο, θα κλείσει ουσιαστικά τη μικρομεσαία επιχείρηση, θα βγάζει τη ρευστότητα, θα μας οδηγήσει σε ύφεση. Αυτά είναι τα μνημόνια, νομικά κείμενα. Τα οποία πρέπει να καταλυθούν τώρα.
Το δεύτερο που υπάρχει είναι οι δανειακές συμβάσεις, είναι άλλα κείμενα δηλαδή οι δανειακές συμβάσεις. Όπου και οι δανειακές συμβάσεις δεν έχουν επικυρωθεί.
Οι δανειακές συμβάσεις οι οποίες τι λένε; Λένε ότι θα πάρεις δάνειο μεν με 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το οποίο όμως θα περάσει μέσω των τραπεζών και θα τους φτάσει με 7% όπως έφτασε στην αρχή, ή με 5% που είναι τώρα ή 4%. Οι δανειακές συμβάσεις λοιπόν είναι άλλο. Αλλά και στις δανειακές συμβάσεις βεβαίως υπάρχει θέμα και γι’ αυτό ζητάμε επιτροπή λογιστικού ελέγχου να δούμε ποιες είναι πράγματι.  

Δημοσιογράφος.: Εσείς λέτε όλα να καταργηθούν αυτά;
Π.Καμμένος: Εμείς δεν λέμε να καταργηθούν όλα αυτά.

Δημοσιογράφος.: Τι λέτε;
Π.Καμμένος.: Εμείς λέμε να καταργηθούν τα μνημόνια τώρα.

Δημοσιογράφος: Να κάνουμε και μια ερώτηση που να είναι σαφέστερη. Θα πάτε σε νομική η πολιτική καταγγελία, ή και τα δύο;
Π.Καμμένος.: Καταρχήν όσο αναφορά τα νομικά κείμενα, είναι η νομική καταγγελία με ακύρωση του νόμου που έχει εφαρμοστεί το μνημόνιο.
Όσο αναφορά το οικονομικό, τις δανειακές συμβάσεις, επιτροπή λογιστικού ελέγχου, με χρήση δηλαδή αυτό που λένε τώρα στην Ευρώπη, αυτό που λέει ο Γιούνκερ, που λέει ο Ολάντ, δηλαδή ότι είναι ουσιαστικά παράνομο και ανήθικο να δανείζεται η Ελλάδα μέσω τραπεζών και να πληρώνει πανωτόκια.
Βέβαια έχουμε και τα υπόλοιπα οικονομικά θέματα, έχουμε τα σουάπς του κυρίου Σημίτη, έχουμε την πώληση των προσδοκώμενων κερδών από τον ΟΠΑΠ, απ’ τα διόδια, το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", πράγματα που δεν τα λένε.

Δημοσιογράφος: κ. Καμμένε θα θελα να μας πείτε τι θα κάνετε στις 18 Ιουνίου όταν θα πάτε να διαπραγματευτείτε με την Ευρώπη;
Π.Καμμένος.: Έχετε στα χέρια σας αυτό. (Σ.Σ. Δείχνει το κυβερνητικο πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ).

Δημοσιογράφος : Αυτό είναι ένα πρόγραμμα, εγώ θέλω να μου πείτε τι θα κάνετε την επόμενη, είναι ένα πρόγραμμα μεγάλο.
Π.Καμμένος.: Είναι μεγάλο το πρόγραμμα. Αν το έχετε διαβάσει θα δείτε ότι εμείς
λέμε από την πρώτη μέρα τι θα κάνουμε από τις πρώτες 30 ημέρες.

 Δημοσιογράφος.: Εμείς ρωτάμε και για τις υπόλοιπες μέρες τι θα κάνετε.
Π.Καμμένος.: Αυτό ακριβώς λέω και εγώ και σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε, και καλά κάνετε και με ρωτάτε.

 Δημοσιογράφος.: Εμείς ρωτάμε γιατί ξέρουμε ότι είσαστε από τους μόνους που έχουν βγάλει πρόγραμμα εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Π.Καμμένος.: Αυτό λοιπόν είναι αναρτημένο, στο διαδίκτυο εδώ και δύο μήνες. Λέμε τι θα κάνουμε τους πρώτους έξι μήνες, τους πρώτους δώδεκα μήνες, τα πρώτα χρόνια τα οποία θα αναλάβουμε, και συγκεκριμενοποιούμε πλέον τώρα ακριβώς ανά κλάδο.
Σήμερα σας έκανα αυτή την πρόταση για το ταμείο των οφειλετών, χθες το βράδυ ανεβάσαμε το πρόγραμμα για την Δικαιοσύνη.
Βγαίνει μέσα στην εβδομάδα αυτή η Παιδεία και η Υγεία, και αυτό είναι το βασικό για το επόμενο βήμα.

Πρέπει να τα κόμματα να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για να συζητήσουμε. Πρόταση λοιπόν δεν έχει ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε το ΠΑΣΟΚ, γι αυτούς βέβαια πρόταση είναι το μνημόνιο.
Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να μας πει ότι τώρα θα το γράψει, δηλαδή πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού την προηγούμενη φορά και τώρα έρχεται να γράψει πρόγραμμα. Ελπίζω να το γράψουν όλοι το πρόγραμμα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να μιλήσουμε για το τι μπορεί να γίνει αύριο στην χώρα μας.

 Δημοσιογράφος.: Για τις εργασιακές σχέσεις, μπορούν να επανέλθουν οι εργασιακές σχέσεις στο προηγούμενο καθεστώς; Ρωτάει ο φίλος μας ο Θανάσης από την Πετρούπολη. Δηλαδή εμείς χθες κ. πρόεδρε κάναμε απεργία, έχουμε υπογράψει στον κλάδο μας συλλογική σύμβαση εργασίας στους δημοσιογράφους, οι τεχνικοί, το ίδιο όλη η Ελλάδα.
Π.Καμμένος.: Να σας απαντήσω. Καταρχήν ξέρετε πόσο είναι το κόστος της που μειώθηκε, από τους μισθούς για το κράτος από το 2009 μέχρι σήμερα; Τρία δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα τρία αυτά δισεκατομμύρια κάποιοι λένε, ότι τα γλίτωσε το Ελληνικό κράτος από το δημόσιο ταμείο.
Αυτό είναι ένας μύθος γιατί και ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος αυτά τα τρία δισεκατομμύρια δεν τα βάζουν στο σεντούκι, τα είχαν στην αγορά.
Που σημαίνει ότι αυτά ανακυκλούμενα τρείς φορές μόνο με το Φ.Π.Α πήγαιναν κατευθείαν στο κράτος.
Εδώ λοιπόν πτώχευσε και ο συνταξιούχος, πτώχευσε και ο εργαζόμενος, πτώχευσε και η μικρομεσαία επιχείρηση.
Τα τρία αυτά δισεκατομμύρια δεν γύρισαν πίσω από την αγορά. Είναι  αυτά τα δυο δις που λείπουν τώρα.
Γι αυτό λέμε ότι το μνημόνιο έγινε επίτηδες για να εξαθλιωθεί ο Έλληνας. Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, για να δημεύσουν την ιδιωτική και δημόσια περιουσία, και τον ορυκτό πλούτο της χώρας αυτός είναι ο στόχος τους.
Δεν έχει δικαίωμα να σας προστατέψει και είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει.

 Δημοσιογράφος :  Θα συνεργαστείτε ή δεν θα συνεργαστείτε με  το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ;
Π.Καμμένος: Πρέπει η Νέα  Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ αντιληφθούν ότι εδώ πέρα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνικής συνεργασίας με συγκεκριμένο πλάνο που δεν είναι βεβαίως το μνημόνιο και πρέπει  οι κύριοι αυτοί που έχουν υπογράψει τις επιστολές προσωπικά, να σηκωθούν  και να αποσυρθούν από αυτή την διαδικασία. Η Ελλάδα πρέπει να έχει κυβέρνηση στις 18 του μηνός η οποία να έχει ένα εθνικό σκοπό αλλά με προγράμματα τα οποία θα κατατεθούν τώρα.

Να έλθει ο κ. Σαμαράς και να αφήσει τους βεντετισμούς, να κάνει ντιμπέιτ, να τα συζητήσουμε όλα ενώπιον του ελληνικού λαού. Θα βάλουμε όλοι τις διαφορές που πιθανώς έχουμε και θα τις κουβεντιάσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού και θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θα γίνει σε αυτές τις εκλογές.

 Δημοσιογράφος: Έντιμο είναι αυτό. Αν κατάλαβα καλά εσείς λέτε ότι αυτά είναι τα πέντε – δέκα σημεία που εμείς είμαστε ανυποχώρητοι αυτή είναι η σκέψη μας.
Π.Καμμένος: Είναι τα επτά σημεία τα οποία έχουμε και 100 προτάσεις ανά κλάδο που μπορεί αν θέλετε να υπάρχουν, όχι εν κρυπτώ όμως. Μπορεί να κάνουμε ένα λάθος εμείς,  στο θέμα της Δικαιοσύνης π.χ να υπάρχει μια καλύτερη άποψη, ή στο θέμα της Παιδείας, ή στο θέμα της Υγείας ή στο θέμα αν θέλετε και της Οικονομίας. Αυτά  όμως δεν μπορεί να τα συζητάμε εν κρυπτώ και πρέπει να έχουμε την αληθινή εικόνα. Ζητάμε δηλαδή την πραγματική εικόνα της οικονομίας τώρα.
Δημοσιογράφος : κ. πρόεδρε για τον πρόεδρο και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  πρωθυπουργός Βενιζέλος ή πρωθυπουργός Σαμαράς δεν υπάρχει;
Π.Καμμένος: Δεν υπάρχει, δεν υπάρχει.

 Δημοσιογράφος : Συνεργασία  με τα κόμματα όμως ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία υπάρχει;
Π.Καμμένος: Στα πλαίσια με την λογική ενός προγράμματος που θα βγει τώρα στον ελληνικό λαό και έξω από τα μνημόνια. Στην καταγγελία των μνημονίων.

Δημοσιογράφος : Το τώρα τι είναι; Εννοειτε πριν από τις εκλογές ;
Π.Καμμένος: Βεβαίως και πριν από τις εκλογές.

 Δημοσιογράφος : ένα κοινό πρόγραμμα θα βγει πριν από τις εκλογές;
Π.Καμμένος: Όχι, όχι. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ακριβώς τα προγράμματα του καθενός  και τις προθέσεις του καθενός. Είμαστε από διαφορετικούς χώρους, έτσι; Οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, εμπιστεύτηκαν το πρόγραμμα ενός κινήματος ή ενός κόμματος και εμπιστεύτηκαν και βουλευτές οι οποίοι θα εκλεγούν και ξέρουν πια ποιοι είναι. Είναι με λίστα αυτή τη φορά σε κάθε μεριά, σε κάθε κόμμα,  σε κάθε κίνημα.
Πρέπει όμως να ξέρουν εκτός αυτών και ποια είναι τα προγράμματα του καθενός, τι θα κάνει. Το να μπούμε στο Προεδρικό  Μέγαρο και ο καθένας να έχει έναν κρυφό φάκελο  και να δίνει ο ένας στον άλλον έναν κρυφό φάκελο δεν λέει τίποτα. Εδώ πέρα πρέπει να υπάρχουν ανοιχτά χαρτιά. Ανοιχτά χαρτιά και δημόσια διαβούλευση. Τα ντιμπέϊτ είναι ένα. Το δεύτερο είναι η δημοσιοποίηση του ακριβούς προγράμματος.
Είδατε τι έγινε με την φυσική προχθές. Παιδιά που έδωσαν στην φυσική προχθές, λόγω του ότι υπάρχει αυτή την στιγμή αυτό το μπάχαλο, έχουνε βρεθεί στην απόγνωση. Περάσαμε όλοι από μαθητές. Μπήκε ένα λάθος θέμα με λάθος περιγραφή και αυτή την στιγμή γονείς και παιδιά υποφέρουνε.

 Δημοσιογράφος : Τι σχέση έχει όμως αυτό ;
Π.Καμμένος: Τι σχέση έχει; Έχει σχέση ότι υπάρχει πλήρης ακυβερνησία, ότι κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και την πληρώνουν οι πολίτες. Την πληρώνουν ακόμα και οι μαθητές. Αυτό συμβαίνει. Βεβαίως και πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο αλλά με συγκεκριμένες θέσεις.

 Δημοσιογράφος :Σας φοβίζει η κυβέρνηση της Αριστεράς κ. πρόεδρε;
Π.Καμμένος : Ακούστε: Κυβερνήσεις Αριστεράς και Δεξιάς αυτή την στιγμή, σε μια χώρα που βρίσκεται σε μια κατάσταση τέτοια όπως η δική μας, δεν υπάρχει. Εδώ πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που οι Έλληνες επιτέλους θα καταλάβουν ότι υπάρχει για το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονών μας. Ότι εδώ πέρα έχουν υπογράψει κάποιοι την παραίτηση από την ασυλία της χώρας. Ξέρετε τι θα πει αυτό; Η παραίτηση από την ασυλία της χώρας σημαίνει ότι δίνουν στους τραπεζίτες δανειστές το δικαίωμα να βάλουν χέρι στο σπίτι σας, στο κεραμίδι σας και το κράτος δεν έχει δικαίωμα να σας προστατεύσει. Και είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει.

 Δημοσιογράφος : Τι θα κάνετε την επόμενη ημέρα των εκλογών από τη  στιγμή που οι ευρωπαίοι δεν θα διαπραγματευτούν; Και θα σας πουν αυτό είναι και αν σας αρέσει αλλιώς κόβω την χρηματοδότηση.
Π. Καμμένος : Αυτό τελείωσε. Αυτό όπως είδατε ήταν πριν από τις 6 Μαΐου. Αυτό μας έλεγαν, αυτό που λέτε τώρα είναι αυτό που έλεγε σε αυτό το στούντιο ο κ. Βενιζέλος  και ο κ. Σαμαράς. Λέγανε, ακούστε να δείτε οι Ευρωπαίοι λένε ή τα δέχεστε όλα ή τέρμα η χρηματοδότηση. Τώρα το παραμύθι άλλαξε.

 Δημοσιογράφος : Τώρα λένε για κάποια μέτρα ανάπτυξης. 
Π. Καμμένος :Τώρα λένε για αναπτυξιακά μέτρα και αναδιαπραγμάτευση. Το λένε και οι Ευρωπαίοι το λένε και οι Έλληνες πολιτικοί  που εκβίαζαν τον ελληνικό λαό, όπως τον εκβίαζαν και τον Οκτώβριο ότι αν δεν πάρουμε την χρηματοδότηση δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις και οι ευρωπαίοι γνωρίζουν.

 Δημοσιογράφος: Οι ευρωπαίοι...η Μέρκελ δεν το λέει;
Π. Καμμένος: Η Μέρκελ θα κινδυνεύσει να βγει δημοτική σύμβουλος στο Βερολίνο όπως βλέπετε. Δεν υπάρχει πλέον Μέρκελ στην Ευρώπη και θα σας πω κάτι. Επειδή εγώ δεν μιλάω μόνο με τους Έλληνες πολιτικούς, σας λέω λοιπόν ότι και στην Πορτογαλία  και στην Γαλλία και στην Ιταλία και στην Ισπανία έχουμε σοβαρές πλέον κινήσεις από πολιτικούς, ιδίως το Νότου, οι οποίοι λένε ότι αυτή τη στιγμή η μέγγενη που έχει μπει από τον Βορρά στο Νότο, είναι  μια μέγγενη η οποία οδηγεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην διάλυσή της.
Εμείς είμαστε Ευρωπαίοι και είμαστε μέσα στο ευρώ και το ευρώ αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες το πληρώσαμε, το πληρώνουμε. Στο ΦΠΑ που πληρώνουμε ένα μέρος πάει στο ευρώ. Από το χρυσό της τράπεζας της Ελλάδος ένα μέρος πάει στο ευρώ. Το ευρώ δεν μας το χάρισε κανείς.
Η κ. Μέρκελ για να πούμε τα πράγματα όπως είναι πια, προήλθε από την Ανατολική Γερμανία. Όταν μπήκε και καλώς μπήκε στην Ευρώπη η Ανατολική Γερμανία, οι έλληνες φορολογούμενοι χρεωθήκαμε  χωρίς να υπάρχουν αν θέλετε οι προϋποθέσεις του Μάαστριχ όλον αυτόν τον κόσμο που μπήκε στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τους πληρώσαμε. Δεν μας κάνουν καμιά χάρη να μας κρατάνε στο ευρώ. Το ευρώ το έχουμε πληρωμένο και δεν μπορούν να μας βγάλουν. Δεν έχουν δικαίωμα να μας βγάλουν.

Δημοσιογράφος : Δεν μπορούν να μας βγάλουν, αλλά απλώς μπορούν να μην μας δανείζουν.
Π.Καμμένος : Να μην μας δανείζουν; Προσέξτε: ο δανεισμός έχει να κάνει με την πληρωμή των υποχρεώσεων που προέκυψαν από το μνημόνιο και το παίρνουν οι ίδιοι. Δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ από τον δανεισμό.

 Δημοσιογράφος : Αλλιώς το βάζει η συνάδελφός μου. Το βάζει στη λογική του πολιτικού.
Π. Καμμένος : Θα κόψουν δηλαδή το χέρι τους. Εάν σταματήσουν να χρηματοδοτούν, δεν  θα χρηματοδοτήσουν τον εαυτό τους.
Καταρχήν είναι εντάξει στις συμβατικές τους υποχρεώσεις ; Εγώ σας λέω το εξής: Πόσο ήταν το μνημόνιο το πρώτο; Ήταν  110 δις, το θυμάστε ; Πόσα πήραμε;

 Δημοσιογράφος: ούτε το 50%.
Π. Καμμένος : Μέχρι πότε έπρεπε να μας τα έχουν δώσει ; Μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Γιατί δεν μα τα δώσανε; Γιατί δεν ήταν εντάξει απέναντι στις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Αυτό είναι η μία εξήγηση. Η δεύτερη εξήγηση όμως είναι ότι δεν μας δώσανε αυτά που έπρεπε να μας δώσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου για να μας οδηγήσουν στο δεύτερο μνημόνιο στο οποίο έφεραν και τον κ. Σαμαρά να κάνει την κολοτούμπα του αιώνα και να το υπογράψει . Να μας βάλουν δηλαδή δεύτερη μέγγενη. Γιατί να μας βάλουν δεύτερη μέγγενη; Γιατί η πρώτη μέγγενη την οποία βάλανε δεν στηρίζεται ούτε νομικά, ούτε οικονομικά, ούτε ηθικά πουθενά. 

Δημοσιογράφος: Κ. πρόεδρε επιμένω, εμείς εδώ έχουμε καταλάβει πλήρως ότι παίζεται ένας πολιτικός εκβιασμός, οπότε απλώς ρωτάμε μήπως έχουν κοστολογήσει ότι τους συμφέρει ο πολιτικός εκβιασμός και όπου πάει από την λογική της αλλαγής του μνημονίου, της καταγγελίας δηλαδή, αν τους συμφέρει είναι μέσα στο κόστος παραγωγής τους δηλαδή;
Π. Καμμένος : Συμφέρει ποιους; Γιατί το θέμα πιο είναι; Από τη μία μεριά είναι τα κράτη. Όταν βγαίνει η Γερμανία η ίδια, η κ. Μέρκελ, ο κ. Σοϊμπλε και λέει ότι από αυτή την κρίση κερδίσανε οι Γερμανοί φορολογούμενοι και δεν χάσαμε τα λεφτάκια μας που λέγανε, τα λεφτά του Γερμανού φορολογούμενου, αυτά είναι τρίχες .Έβγαλαν και επίσημα ως κράτη και ως τράπεζες πολλά λεφτά από τον πόνο των Ελλήνων. Προσέξτε έφυγαν από την Ελλάδα χρήματα από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας και τα ταμεία μας και που πήγαν τα χρήματα αυτά; Στην Γερμανία πήγανε.
Τα χρήματα αυτά που λείπουν από την Ελλάδα, που δεν έχετε να πληρώσετε εσείς και εγώ τον φόρο, μας έφυγαν από την πατρίδα μας και πήγαν σε αυτούς. Κέρδισαν αυτοί. Έτσι; Μας εκμεταλλεύτηκαν αυτοί παράνομα και αντισυμβατικά.
Δεύτερον τι λέμε αυτή την στιγμή  για το νόμισμα; H  μάχη ξέρετε γιατί γίνεται για το νόμισμα; Η μάχη γίνεται γιατί ουσιαστικά η Ελλάδα είναι μια πετρελαιοπαραγωγός χώρα και εγώ θα σας πω. Σαφώς είμαστε στο ευρώ αλλά το βαρέλι το πετρέλαιο ότι και να γίνει θα πουλιέται σε δολάριο. Και αυτό το λέω και το ξεκαθαρίζω διότι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι έχουμε μετατραπεί και σε έναν βάλτο όπου εμείς ως βατράχια βρισκόμαστε και πάνω παλεύουν οι ελέφαντες.

Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ και είναι μέλος του ΝΑΤΟ και θα παραμείνει και στα δυο. Έτσι για να ξεκαθαρίζουμε τις σχέσεις μας.
Και το βαρέλι το πετρέλαιο θα πουλιέται σε δολάριο ενώ το νόμισμα που θα έχει η χώρα επισήμως θα είναι το ευρώ. Αυτά πρέπει να πουν οι πολιτικοί. Και να σας πω και κάτι. Λέμε τώρα για συγκλίσεις και όλα τα πάνελ λέμε τι θα κάνετε μετά αν βγει ο ένας ή βγει ο άλλος. Δεν υπάρχει μετά .
Υπάρχει το Τώρα. Ο καθένας καταθέτει το πρόγραμμα του και γίνεται δημόσια συζήτηση. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τι θα ψηφίσουνε. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα ψηφίσουνε με παλιά διλήμματα.
Μου είπε μια γυναίκα προχθές ότι φοβάται που θα έρθει ο κομμουνιστικός κίνδυνος, που θα έρθει ο Τσίπρας να της πάρει το σπίτι και το κεφάλι με τα κονσερβοκούτια. Για το όνομα του Θεού.
Καταρχήν δεν υπάρχει κανείς που θα κάνει κυβέρνηση από μόνος του. Αυτά που έλεγε ο κ. Σαμαράς για αυτοδυναμία και αυτοδυναμία δεν υπάρχουνε. Εμείς λοιπόν θα είμαστε οι εγγυητές, οι ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Θα είμαστε οι εγγυητές.

 Δημοσιογράφος: Αυτό σημαίνει;
Π . Καμμένος : Είμαστε εγγυητές σημαίνει ότι εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση την οποία δεν αλλάζουμε. Έχουμε συγκεκριμένη σημεία τα οποία δεν αλλάζουμε. Είμαστε οι μόνοι οι οποίοι δεν έχουμε κάνει καμιά κολοτούμπα, ούτε πρόκειται να κάνουμε. Έρχονται αυτοί προς τις θέσεις μας. Με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά προσωπικά που έχουν υπογράψει επιστολές δεν υπάρχει κανένα θέμα συνεργασίας.
Όμως υπάρχει πολιτική πρόταση την οποία την καταθέτουμε και θα καλέσουμε να βγει άσπρος καπνός από το Προεδρικό Μέγαρο γιατί δεν υπάρχουν πια μνημόνια . Ξεπεράστηκαν και τα μνημόνια και οι πολιτικές των μνημονίων . 

Δημοσιογράφος: κ . Καμμένε εσείς θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με κυβέρνηση στην οποία θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ η ΔΗΜΑΡ και κάποιοι άλλοι και σεις να στηρίξετε;
Π. Καμμένος: Ας δω πρώτα το πρόγραμμα του Συνασπισμού που πρόκειται να το βγάλει, διότι και εκεί πέρα υπάρχει θέμα σοβαρό, ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Δεν υπάρχει πρόγραμμα συγκεκριμένο. Να αφήσουνε τις λογικές, ας πούμε η κ. Ρεπούση  μέρα που είναι σήμερα, τι συνεργασία να υπάρχει; Τι συνεργασία να υπάρχει;
Εδώ έφτασε στο σημείο και λυπάμαι για τον κ. Κουβέλη πέραν της κ.Ρεπούση πήγε πήρε και τον Ιλχάν της κ. Μπακογιάννη. Εδώ υπάρχουν σχέδια κατά της χώρας. Στη Θράκη αυτή τη στιγμή γίνεται ένας σχεδιασμός, το τουρκικό προξενείο, πρέπει να το αντιληφθούμε. Εμείς έχουμε έναν υποψήφιο μουσουλμάνο, οποίος είναι Πομάκος  Έλληνας και ο οποίος διώκεται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Το παιδί έχει φάει δέκα μηνύσεις. Και οι άλλοι διαπραγματεύονται για να πάρουνε ψήφους κλείνοντας το ματάκι στο τουρκικό προξενείο.
Για όνομα του θεού, είμαστε μια χώρα που αυτή τη στιγμή απειλείται η εθνική της κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα και καθόμαστε και μιλάμε τώρα για τέτοια πράγματα.
Θα σας πω και κάτι άλλο: Τα νησιά μας, θυμάστε το παλιό δόγμα Κύπρος -Αιγαίο –Θράκη, εκεί λέμε ασπίδα. Ειδικό φορολογικό καθεστώς 5% ο φόρος σε όποια επιχείρηση πάει να επενδύσει για δέκα χρόνια με 50% προσωπικό Έλληνες. Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή επάνω στη περιφέρεια μου στο Διδυμότειχο ο ταξιτζής βάζει πετρέλαιο με 1,60 ευρώ και άμα περάσει τα σύνορα βάζει με 1,10 ευρώ; Κλείσανε τα βενζινάδικα λοιπόν εκεί, δάν δεν του κάνω ειδικό φορολογικό 4% ή 5%, εάν δεν πέσει ο ΦΠΑ στο κατώτατο όριο για να μπορεί να λειτουργήσει το βενζινάδικο και το σούπερ μάρκετ.
Η ελληνική επαρχία, η παραμεθόριος, τα νησιά θα αδειάσουνε. Εδώ έχουμε επίθεση. Έχουμε επίθεση όχι πολεμική, οικονομική και τσιμπάνε όλοι.
Βγαίνουνε από τη μια πλευρά οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι, οι οποίοι ελέγχουν τη κ. Μέρκελ και το κονκλάβιο αυτό, αλλά βγαίνουν και οι Τούρκοι από την άλλη πλευρά. Εδώ βγήκαν οι Σκοπιανοί, εδώ πετάξανε μύτη οι Σκοπιανοί στο Σικάγο, να διεκδικήσουνε την ονομασία.

Λοιπόν, οι Έλληνες αν ενωθούμε, εάν αυτοί όλοι οι τύποι με τις μαύρες σακούλες της   Siemens αποτραβηχτούν γιατί τελειώσανε και θα τιμωρηθούν και να το ξέρουν ότι και να γίνει, τότε Μπορούμε ενωμένοι να δώσουμε μια εθνική κυβέρνηση και να δώσουμε μέλλον στα παιδιά μας. Να προστατέψουμε την ελληνική οικογένεια. Να προστατέψουμε τη δημόσια περιουσία, να δουλέψουμε σκληρά να σταματήσουμε τις αδικίες που υπάρχουν. Δεν μπορεί να φεύγει το λάδι με 1,80 ευρώ  και να φτάνει στα οκτώ ευρώ στην αγορά στην Αθήνα. Ποιοί οικονομάνε τόσα;
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε εδώ όσο και αν μας κόβουνε. Θα είμαστε στο διαδίκτυο, στην κρατική τηλεόραση, στα περιφερειακά κανάλια και στους δρόμους.

 Δημοσιογράφος:  Πιστεύετε ότι  18 Ιουνίου θα έχουμε κυβέρνηση; Αυτό είναι η έννοια του κάθε πολίτη.
Π. Καμμένος: Θα σας πω. Αν στις 18 δεν έχουμε κυβέρνηση, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να μας κυνηγήσει όλους. Πρέπει να βγει καπνός από το Προεδρικό Μέγαρο. Και να σας πω και κάτι, εγώ θα προτείνω κάτι άλλο. Να βάλετε τις κάμερες στην συνδιάσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να βάλουν τις κάμερες μέσα. Όχι τα πρακτικά, να μπούνε οι κάμερες και να βλέπει ο ελληνικός όποιον ψήφισε τι λέει. Να βλέπει ποιος δεν θέλει να κάνει κυβέρνηση και ποιός δυναμιτίζει για να έχει την παραγραφή.

 Δημοσιογράφος: Ποιός δυναμίτισε τελικά; Δύο ήτανε;
Π. Καμμένος: Αυτοί οι οποίοι δεν θέλανε, αυτοί οι οποίοι συμμετείχανε στο όλο παιχνίδι και θέλανε να υπάρχει παραγραφή για τη μαύρη αυτή περίοδο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.