Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PSI

Όσο μεγαλώνει ο βασανισμός του λαού, τόσο μεγαλώνει και ο εμπαιγμός. Η κυβέρνηση λέει ότι τα μνημόνια είναι η μόνη λύση για την κρίση, ενώ άλλα κόμματα του συστήματος και του "ευρωμονόδρομου", όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, λένε ότι τα μνημόνια προκαλούν την ύφεση και χρειάζεται άλλη διαχείριση με αναπτυξιακά μέτρα.
Λένε χονδροειδέστατα ψέματα, γιατί η κρίση προκλήθηκε από την καπιταλιστική ανάπτυξη, από την υψηλή κερδοφορία που....
συσσώρευσε τεράστια κέρδη που δεν μπορούν να βρουν διέξοδο και απαιτείται η καταστροφή τους. Τα μνημόνια δεν προκαλούν την κρίση, ούτε γίνονται για να την αντιμετωπίσουν. Τα εφαρμόζουν για να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στο λαό, αλλά κυρίως για να τσακίσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ώστε να διευκολύνουν τη μελλοντική κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Το τρομοκρατικό δίλημμα που βάζουν στο λαό συγκυβέρνηση, τρόικα και κόμματα της ΕΕ στην ουσία σημαίνει: Μόνιμη εξαθλίωση μέσα ή έξω απ’ το ευρώ. Ο λαός πρέπει να τους βροντοφωνάξει τώρα: Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Τέλος οι θυσίες για την κρίση του καπιταλισμού, για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Πανεργατική, παλλαϊκή αντεπίθεση και συμμαχία για να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία, για αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία. Είναι ώρα ευθύνης και απόφασης για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ώρα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.