Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Συναντήσεις του Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το προεδρείο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Διαδοχικές συναντήσεις είχε χθες στο Δημαρχείο (Σαν Τζιάκομο) ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, αφενός με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου, με το προεδρείο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
Συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Στη συνάντηση που είχε ο κ. Τρεπεκλής με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Τόμπρο, Διονύση Στραβοράβδη, Γιώργο Ραιδεστινό και Στέφανο Σαμοΐλη συζητήθηκε εκτενώς ο επαπειλούμενος κίνδυνος εκποίησης δημόσιας περιουσίας και στην Κέρκυρα.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας εξέφρασε την σφοδρή αντίθεση τόσο του ίδιου όσο και του δημοτικού συμβουλίου στην προσπάθεια εκποίησης δημόσιας περιουσίας και...
ενημέρωσε ότι «σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Δήμος θα αντισταθεί, ο λαός δηλαδή της Κέρκυρας θα αντισταθεί και θα έχουμε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΕΛΜΕ και όλους τους φορείς».
Ο κ. Τρεπεκλής ενημέρωσε ότι ο Δήμος ήδη έχει μειωμένα έσοδα κατά 53% και θα πρέπει, συνεπώς, το Κράτος να αποδώσει αντισταθμιστικά οφέλη στο Δήμο από τη λειτουργία κερδοφόρων δομών όπως το λιμάνι, το αεροδρόμιο, το Αχίλλειο κ.α.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας έκανε λόγο για αυθαιρεσία του κράτους και τόνισε ότι «μόλις ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, εις ένδειξη διαμαρτυρίας, θα κάνουμε κατάληψη στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και θα αφήσουμε δωρεάν να εισέρχονται οι τουρίστες».
Στέλνοντας δε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση υπογράμμισε: «Για παράδειγμα ακούγεται ότι θέλουν να κάνουν έξωση στο Δήμο Κέρκυρας από το Νέο Φρούριο. Εμείς δεν φεύγουμε και να μην ανοίγει η όρεξη σε κανέναν. Εμείς ζητήσαμε και ζητάμε ρεαλιστικό διάλογο».


Συνάντηση με το προεδρείο της ΕΛΜΕ
Στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Κέρκυρας με τον πρόεδρο Νίκο Μεταλληνό και μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕ Κέρκυρας συζητήθηκε το θέμα των συνενώσεων των σχολικών μονάδων.
«Έχουν δίκιο τα στελέχη της ΕΛΜΕ σε αρκετά από τα ζητήματα που μου έθεσαν» τόνισε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής, «η συνένωση σχολείων που επιχειρεί το αρμόδιο υπουργείο θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Στην Κέρκυρα υπάρχει ορεινός όγκος, μεγάλες αποστάσεις, δεν μπορούν να συνενώνουν σχολεία χωρίς σχεδιασμό.
Είμαστε συμπαραστάτες στην εκπαιδευτική κοινότητα, δεν συναινούμε σε συγχωνεύσεις και συνενώσεις σχολικών μονάδων».
Ο κ. Τρεπεκλής τόνισε επίσης ότι βλέπει θετικά την λειτουργία σχολείων κατά τις απογευματινές ώρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα μεγάλης απόστασης, θέρμανσης κλπ. στα σπίτια τους.