Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Περιφερειάρχη Ι.Ν. σε Υπουργό Πολιτισμού για Φορέα Διαχείρισης παλαιάς πόλης Κέρκυρας και υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Την άμεση υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι δράσεις του Φορέα Διαχείρισης της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας, ζητεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, τόσο από τον Υπουργό Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού, Παύλο Γερουλάνο όσο και από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Η επιστολή προς τον Υπουργό
Κύριε Υπουργέ,
Στις 29 Δεκεμβρίου 2011 σας αποστείλαμε το πρακτικό της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, με θέμα την
 έγκριση δαπάνης 50.000 ευρώ για τη συμμετοχή της Π.Ι.Ν. στο Φορέα Διαχείρισης της παλαιάς πόλης Κέρκυρας.
Σχετική απόφαση, όπως γνωρίζετε, έχει λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας.
Συνεπώς, θεωρώ επιβεβλημένη, πλέον, την οργάνωση εκ μέρους σας της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας για την εφαρμογή του Σχεδίου Διαχείρισης.
Αρκετά χρόνια μετά την ανακήρυξη της παλαιάς πόλης Κέρκυρας ως Μνημείο της Ουνέσκο, κρίνω ότι κάθε επιπλέον καθυστέρηση επιβαρύνει τις θέσεις μας απέναντι στην Ουνέσκο, η οποία, ναι μεν αρχικά μετέφερε το χρονικό σημείο ελέγχου εφαρμογής των δεσμεύσεών μας, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς.
Επιπλέον, η παλιά πόλη της Κέρκυρας, για να συνεχίσει να διατηρεί τα σημαντικά ιστορικά και αρχιτεκτονικά της χαρακτηριστικά, πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, που δεν μπορεί να υλοποιηθούν εάν δεν υπογραφεί το Μνημόνιο μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.
Ως εκ τούτου, θα παρακαλούσα να επιληφθείτε, προσωπικά, του θέματος και να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία.