Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων με κοινωνικό μήνυμα από το Δήμο Κέρκυρας και τον ΔΟΠΑΠ

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος) Σπύρος Πανδής, καλώντας όλους τους φορείς και τους δημότες να λάβουν ενεργά μέρος στη διοργάνωση και να στηρίξουν τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.
Ο κ. Πανδής ενημέρωσε ότι οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 και θα διαρκέσουν έως την...
 τελευταία Κυριακή του Καρναβαλιού 26 Φεβρουαρίου με την καρναβαλική πομπή. Στο διάστημα αυτό προγραμματίζονται ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά, τα παραδοσιακά «Πετεγολέτσα» και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με τους φορείς (σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία και φροντιστήρια και ιδιωτικές σχολές) προκειμένου να υπάρξει ο δυνατόν καλύτερος συντονισμός.
«Ιδιαίτερα φέτος θέλουμε να δώσουμε έντονο κοινωνικό χαρακτήρα στις εκδηλώσεις μας και έτσι το θέμα του Καρναβαλιού είναι ο γάμος και οι καλεσμένοι – όλοι δηλαδή οι δημότες – ως δώρα θα πρέπει να συνεισφέρουν ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι κ.α., τα οποία θα διατεθούν για τις δομές κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου και τους άπορους συνδημότες μας» ενημέρωσε ο κ. Πανδής.