Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ικανοποιημένη η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ από την επίσκεψη Λοβέρδου

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο είχε χθες το απόγευμα η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ.
Στη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε περί τα 45 λεπτά, τα μέλη της Ν.Ε. είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον Υπουργό τις πάγιες θέσεις τους για τα θέματα υγείας του Νομού με κυρίαρχο αυτό της εύρυθμης λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου.
Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε την Ν.Ε. για τις δυνατότητες του Υπουργείου του να ανταποκριθεί στις πολλές απαιτήσεις του τομέα υγείας και να απαντήσει στα αιτήματα της Κέρκυρας. Πιο συγκεκριμένα,.......
δεσμευόμενος, όπως είπε. μόνο για όσα μπορεί πράγματι να υλοποιήσει, ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη των ιατρών οι οποίοι έχουν ήδη εγκριθεί- μεταξύ αυτών 1 παιδίατρος, 1 νεογνολόγος, 2 παθολόγοι, κ.α.- καθώς και στην πρόσληψη επιπλέον νοσηλευτικού προσωπικού από την νέα προκήρυξη 5.000 ατόμων για όλη την Ελλάδα εντός του 2011.
Δεσμεύτηκε για την αποστολή 2 ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και ενός στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης στο οποίο επίσης θα αποσταλεί ένας νοσοκομειακός γιατρός και θα κατασκευαστεί ο Βιολογικός σταθμός. Θετικά επίσης αντιμετώπισε την προοπτική δημιουργίας Αιμοδυναμικού εργαστηρίου.
Όσον αφορά στο κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου, μεταφέρθηκε στον κ. Υπουργό η θέση πολλών φορέων για λειτουργία εκεί Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου, ωστόσο η θέση του κ. Λοβέρδου ήταν ότι ο χώρος θα πρέπει να παραχωρηθεί προς όποιον τοπικό δημόσιο φορέα εκδηλώσει ενδιαφέρον και καταθέσει σύντομα σχέδιο αξιοποίησής του.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή δηλώνει ικανοποιημένη από την δυνατότητα που είχε να ανταλλάξει απόψεις με τον Υπουργό Υγείας και από την ρεαλιστική και ουσιαστική αντιμετώπιση των θεμάτων από τον ίδιο. Εκτιμά ότι η επίσκεψή του στην Κέρκυρα δεν έγινε προς χάρη των εντυπώσεων αλλά προσέφερε ουσιαστικά αποτελέσματα. Εγκαινίασε δε μια εποικοδομητική συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας δεδομένου ότι ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να του σταλεί από την Ν.Ε. το σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις της για τον τομέα της υγείας στην Κέρκυρα.