Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΙΔΗ

131 μέλη και φίλοι της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ υπέβαλαν στο Ε’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικράτειας αιτήματα Ακύρωσης, Αναστολής και Προσωρινής Διαταγής κατά της απόφασης Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) για τον ΧΥΤΑ Νότιας Κερκύρας η οποία υπεγράφη στις 22-07-2010 από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Τα αιτήματά μας αυτά υποστηρίζονται νομικά από τον δικηγόρο κ.
Κων/νο Χαραλαμπίδη και το όλο ζήτημα παρακολουθείται στενά και σθεναρά από ομάδα μελών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:....
α) Στις 13-12-2010 ύστερα από αποκλειστική συζήτηση του τελευταίου αιτήματός μας, εξεδόθη Προσωρινή Διαταγή αναστολής εκτέλεσης της προσβαλλόμενης απόφασης μέχρι την 15-1-2011.
β) Στις 14-1-2011 εξεδόθη νέα Προσωρινή Διαταγή αναστολής
εκτελέσεως της ίδιας απόφασης μέχρι την 31-3-2011.
Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν ύστερα από συνεχείς διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς και διοικητικούς παράγοντες σε όλες τις βαθμίδες και ύστερα από συνεχείς παραστάσεις στους αρμόδιους παράγοντες του Συμβουλίου της Επικρατείας (Βοηθός Εισηγητή, Εισηγητής, Πρόεδρος) και ανελλιπή ενημέρωσή τους με τα απαραίτητα στοιχεία και υπομνήματα που τεκμηριώνουν τις εκάστοτε εξελίξεις που αφορούν το ζήτημα.
Η μέχρι σήμερα πορεία της υπόθεσης κρίνεται ικανοποιητική αν λάβει κανείς υπόψη ότι παρόμοιες αποφάσεις σπανίως εκδίδονται από το Ε’ τμήμα και ότι στο ίδιο διάστημα είτε έχουν απορριφθεί σχετικά αιτήματα άλλων πολιτών και φορέων είτε δεκάδες άλλες υποθέσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Οι παραπάνω πράξεις κωδικοποιούν και βασίζονται στο πρόδηλο δίκαιο των αιτημάτων μας, στοιχειοθετούν τεκμήριο των ορθών χειρισμών και επιχειρημάτων μας, προδικάζουν θετικές εξελίξεις, διαμορφώνουν καινούργιο status στο ζήτημα της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων στη Διαχειριστική Ζώνη της Κέρκυρας και δρομολογούν νέες επιλογές εν όψει της θεσμικά επιβεβλημένης συνολικής αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ). Τέλος δικαιώνουν τον 6ετή αγώνα της Λευκίμμης κατά του ΧΥΤΑ της Νότιας Κερκύρας.
Παρά το γεγονός ότι οι αποφάσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την παρούσα συγκυρία εν τούτοις δεν εκφράζουν ακόμα το τελικά σκοπούμενο αποτέλεσμα.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ όμως είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει την διαδικασία μέχρι την τελική νομική νίκη.
αγώνα της Λευκίμμης κατά του ΧΥΤΑ της Νότιας Κερκύρας.
Για τον λόγο αυτό ζητάμε την συμπαράσταση όλης της κοινωνίας της Λευκίμμης η οποία θα ισχυροποιήσει τον δύσκολο αγώνα μας.