Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Γ. Τρεπεκλή με την Ολγα Κεφαλογιάννη- Σύσκεψη με τους φορείς για τοπικά προβλήματα

Τον Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή επισκέφθηκε η βουλευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Κέρκυρα, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011.
Κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο η κ. Κεφαλογιάννη είχε επίσης την ευκαιρία να ακούσει τα αιτήματα των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων της Κέρκυρας, σε σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης...
 ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ελλάδας και αντιστοίχως και της Κέρκυρας Κώστας Μπρεντάνος, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Δημήτρης Χαρίτος, ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Παναγιώτης Μπράμος, ο γραμματέας Γιώργος Ζούπας και ο αναπληρωτής γραμματέας Κώστας Μέριανος, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κώστας Κασταμονίτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Μητσιάλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών Κώστας Κιτσάκης, ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ Κέρκυρας Ντίνος Λούμπος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας
Τα θέματα που τέθηκαν στην Τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ συνοψίζονται κυρίως στα εξής σημεία:
- Αεροδρόμιο. Επέκταση αιθουσών αναμονής, επέκταση πίστας ελιγμών, παράκαμψη αεροδρομίου.
- Μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά του Ιονίου, όπως ισχύει και για τα νησιά του Αιγαίου.
- Λήψη μέτρων για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στην Κέρκυρα.
- Χρηματοδότηση από το κράτος δράσεων τουριστικής προβολής, με ιδιαίτερη στήριξη για την Κέρκυρα.
- Ενίσχυση του ρόλου του ΕΟΤ, που έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια.
- Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
- Άμεση εκπόνηση χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό.
Οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν από την κ. Κεφαλογιάννη να στηρίξει τα αιτήματά τους και να παρέμβει με ερωτήματα στη Βουλή, ενώ ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή για τη βαρύτητα που δίνει στα θέματα του τουρισμού.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κέρκυρας ενημέρωσε την κ. Κεφαλογιάννη για τα ανοικτά προβλήματα της Κέρκυρας και υπογράμμισε τη στήριξη του Δήμου στα αιτήματα των εκπροσώπων των φορέων.
«Δεν βρήκα τίποτα από υλικό προβολής για την Κέρκυρα. Ο ΕΟΤ έχει πάψει προ πολλού να εκδίδει διαφημιστικό υλικό και κάνουμε προσπάθεια εκ των ενόντων προσωρινά. Πρέπει όμως και το κράτος να μας βοηθήσει. Η Κέρκυρα έχει βουλιάξει. Πρέπει να γίνει ξεχωριστή διαφήμιση για την Κέρκυρα τουλάχιστον στις τουριστικές εκθέσεις της Γερμανίας και της Αγγλίας», τόνισε ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, δίνοντας επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στην χρηματοδότηση δράσεων για το σχέδιο διαχείρισης της Unesco.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα των ανταποδοτικών τελών που θα έπρεπε να λαμβάνει η Κέρκυρα από το αεροδρόμιο και το λιμάνι, την έλλειψη υποδομών, την αποψίλωση του κερκυραϊκού ελαιώνα και την αδιαφορία διαχρονικά του Υπουργείου Πολιτισμού για την Κέρκυρα.
«Είμαστε ένα μεγάλο μνημείο, από άκρη σε άκρη του νησιού. Πρέπει κα απαιτούμε να μας δείξουν έμπρακτα την προσοχή που μας αρμόζει. Θα έπρεπε ο Υπουργός Πολιτισμού να είχε ήδη επισκεφθεί την Κέρκυρα. Εμείς περιμένουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής.
Η κ. Κεφαλογιάννη από την πλευρά της ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κέρκυρας για τη σύσκεψη που συγκάλεσε και την ευκαιρία να ακούσει από τους εκπρόσωπους των φορέων τα προβλήματα της Κέρκυρας και υποσχέθηκε την αρωγή της.