Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Το ΚΚΕ για την υπόθεση με την ΕΑΣ Αγρινίου

Η ΕΑΣ Αγρινίου έχει αρχίσει να μαζεύει αιτήσεις των αγροτών της Κέρκυρας, για την επιδότηση του 2011, πριν ακόμα ορισθεί ο φορέας που θα αναλάβει την διαδικασία ενεργοποίησης παραβιάζοντας τους υπάρχοντες κανονισμούς.
Επιπλέον  παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες άλλης ένωσης της ΕΑΣ Κέρκυρας και....   ζητάει εξουσιοδότηση από τους δικαιούχους επιδοτήσεων, για να κρατήσει το χαράτσι για την κάθε αίτηση.
Πρόκειται για μια τακτική ωμού εκβιασμού των αγροτών που αξιοποιεί την ανάγκη τους να πάρουν αυτές τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις.Η τακτική αυτή της ΕΑΣ Αγρινίου είναι απαράδεκτη. Θυμίζει γυρολόγους που κάνουν πλιάτσικο και όχι συνεταιριστική οργάνωση.  
Ο στόχος τους είναι προφανής. Να προκαταλάβουν τις εξελίξεις και να ωφεληθούν οικονομικά. Αυτή η τακτική ενδεχομένως να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς της Κέρκυρας για την επιδότηση.
   Σοβαρές ευθύνες έχει η ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά και η κυβέρνηση, που έχουν μετατρέψει την διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων σε χαράτσωμα των αγροτών.
   Ζητάμε:
  • Να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία η ΕΑΣ Αγρινίου.
·        Η εργασία να εκτελεστεί από την ΕΑΣ Κέρκυρας χωρίς να πληρώσει κανείς αγρότης είτε είναι κατά κύριο επάγγελμα είτε όχι.
  • Το κόστος να το πληρώσει η κυβέρνηση.