Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Κ. Γεωργαλίδη από τον Θ. Γουλή

Κ. Γ. Γραμματέα
1. Όπως και εσείς παραδεχτήκατε στην ενημερωτική συνάντηση που είχαμε στις 29/9/10 εκκρεμούν ορισμένα σημαντικά δημόσια έργα, τα οποία δεν έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 ( Βιολογικοί καθαρισμοί Δ. Εσπερίων και Δ. Θιναλίων- ο προσκείμενος μόλος του νέου λιμανιού για τα κρουαζιερόπλοια). Είχατε πει μάλιστα...
ότι μόνο αν χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους αυτά τα έργα θα συνεχιστούν. Λογικό συμπέρασμα είναι ότι αν δεν χρηματοδοτηθούν θα καταστραφούν.
Ρωτάμε λοιπόν ποια είναι η εξέλιξη με αυτά τα έργα, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους από εθνικούς πόρους;
Ζητάμε επίσης αντίγραφα των φακέλων αυτών των έργων.
2. Η κατάσταση στον κατ’ όνομα ΧΥΤΑ Τεμπλονίου είναι απαράδεκτη. Παραβιάζονται όλες οι επιστημονικές και τεχνικές προδιαγραφές της λειτουργίας του και οι νέοι Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Δήμαρχος Κέρκυρας κ.κ. Σ. Σπύρου και Τρεπεκλής με έναν ανεύθυνο και επιπόλαιο τρόπο βγαίνουν και προαναγγέλλουν τη συνέχιση της λειτουργίας του. Επίσης εξαγγέλλουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Βεβαίως ένα τέτοιο ενδεχόμενο βολεύει και την κυβέρνηση. Είναι όμως καταστροφικό για την Κέρκυρα.
Σημειώνουμε ότι ο πολυδιαφημισμένος περιφερειακός σχεδιασμός λήγει σε 7 μήνες και δεν έχετε προχωρήσει σε καμία ενέργεια. Μήπως μεθοδεύετε την παραχώρηση της διαχείρισης των σκουπιδιών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις;
Ζητάμε αντίγραφα των φακέλων των έργων:
Για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
Για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης
Και επίσης σε ποιες ενέργειες προβήκατε για τον επιμερισμό ευθυνών στους Τεχνικούς υπεύθυνους επίβλεψης αυτών των έργων (εσείς ή ο προκάτοχό σας)
3. Ποια είναι η εξέλιξη με την Μαρίνα της Σπηλιάς. Μας είχατε πει το Σεπτέμβρη ότ5ι ξεμπλοκαρίστηκε το έργο και συνεχίζεται. Έχουν περάσει 2,5 μήνες και δεν κουνιέται φύλλο.
4. Ζητάμε αντίγραφα των φακέλων των έργων:
α) Ασφαλτόστρωσης τμημάτων του δρόμου Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας
β) Του λιμανιού Αλύπας Παλαιοκαστρίτσας
που ο προκάτοχό σας μαζί με τον νυν δήμαρχο Παλαιοκαστρίτσας το είχαν βαπτίσει Τουριστικό καταφύγιο.
5. Από δημοσιεύματα στον Τοπικό Τύπο συμπεραίνετε ότι προετοιμάζετε το έδαφος να δώσετε άδειες λειτουργίας στα Νταμάρια του Τρουμπέτα, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή αποκατάσταση του περιβάλλοντος από τους ιδιοκτήτες. Το κυριότερο είναι ότι δεν έχουν καθοριστεί με επιστημονικό τρόπο λατομική ή λατομικές ζώνες στο νησί και προλειαίνεται το έδαφος για συνέχιση της καταστροφής του περιβάλλοντος.
6. Τι ενέργειες κάνατε για την προστασία της εισόδου του λιμανιού Αυλάκια των Οθωνών; (Σας είχαμε στείλει πρόταση-αίτημα των κατοίκων των Οθωνών στις αρχές του Οκτώβρη)
9/12/2010
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Ιονίων Νήσων
Θόδωρος Γουλής