Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Επαφές Περιφερειάρχης

Τον πληρεξούσιο Υπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Michael Savva και αντιπροσωπεία του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Μάριο Οικονόμου, την Αντιπρόεδρο, κ. Κυπριάνοβα Ζωή και τον Γενικό Γραμματέα της Κέντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, υποδέχτηκε σήμερα, 16 Ιουλίου 2010, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Κώστας Γεωργαλίδης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ τόνισε ότι....
είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα να συνεργαστεί με την Ρωσία σε διάφορους τομείς της οικονομίας, ξεκινώντας από την τουριστική προβολή της χώρας μας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει να κερδίσει πολλά από τη συνεργασία των δύο χωρών.
Ο κ. Michael Savva από την πλευρά του επεσήμανε ότι οι Ρώσοι, γνωρίζοντας πολύ καλά τις αρετές της χώρας μας, επιλέγουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και κυρίως τα Επτάνησα, τα οποία χαρακτήρισε σημείο αναφοράς στις προτιμήσεις των Ρώσων.
Σύμφωνα με τον κ. Savva πρωταρχικός στόχος της Ρωσίας είναι η συνεργασία που έχει γεφυρωθεί ήδη στον τομέα του τουρισμού να επεκταθεί σταδιακά και στους άλλους τομείς της οικονομίας και υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία αυτή ενισχύεται από την υπογραφή συνεργασίας του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου με το Επιμελητήριο της Κέρκυρας.,
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία διαβεβαίωση να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις και προτάσεις στο εγγύς μέλλον προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία των χωρών.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ χάρισε αναμνηστικά δώρα στον πληρεξούσιο Υπουργό της Ρωσίας και τους εκπροσώπους του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου.