Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Το ΔΣ της ΟΕΒΕ συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΙΝ κο Κώστα Γεωργαλίδη είχε την Τετάρτη 14 Ιουλίου το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε. Κέρκυρας. Την συνάντηση ζήτησε η Ο.Ε.Β.Ε. Κέρκυρας προκείμενου να ενημερωθεί για την πρόοδο ζητημάτων που απασχολούν την Κέρκυρα και συγκεκριμένα: ....

- Τον Περιφερειακό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων.
- Την πορεία της χρηματοδότησης και ολοκλήρωσης σημαντικών έργων όπως η μαρίνα της σπηλιάς, η εθνική Παλαιοκαστρίτσας κ.α.
- Την επικαιροποίηση και εφαρμογή του Περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σταθερότητας της χώρας.
- Την εντατικοποίηση της τουριστικής προβολής μέσω της ΕΤΙΝ.
- Την παροχή επιπλέον κινήτρων για τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών μονάδων της Κέρκυρας μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου.
Παράλληλα το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε. Κέρκυρας ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την μεγάλη πτώση που παρουσιάζεται στην Κέρκυρα στο τζίρο των επιχειρήσεων και αγγίζει μέχρι και το 50% σε σχέση με την περυσινή περίοδο και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα επιφέρει το επόμενο διάστημα στην Κερκυραϊκή οικονομία.
Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε. Κέρκυρας κατέστησε σαφές στον Γενικό Γραμματέα την κρισιμότητα των της σημερινής περιόδου δεδομένων και των αλλαγών που θα επιφέρει ο «Καλλικράτης» και ζήτησε την συνδρομή του και την συμβολή του για την ανάγκη της πλήρους ενημέρωσης της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στην Κέρκυρα και την ανάγκη για την πραγματοποίηση επενδύσεων δημοσίων και ιδιωτικών στο νησί, ως την μόνη λύση για την έξοδο της Κερκυραϊκής οικονομίας από την ύφεση,
Ο κος Γεωργαλίδης ενημέρωσε διεξοδικά το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε. Κέρκυρας για τα ζητήματα που του τέθηκαν, αναφέρθηκε στην άμεση χρηματοδότηση που έχει ήδη δρομολογηθεί για την αποπεράτωση μεγάλων έργων, ζήτησε σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις της Ο.Ε.Β.Ε. Κέρκυρας και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην Κυβέρνηση και το Περιφερειακό Συμβούλιο τους προβληματισμούς και την ανησυχία του Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε. Κέρκυρας.