Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Τι απαντά ο Δ. Κερκυραίων στο Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος για τη μελίγκρα....

Σχετικά με την ανακοίνωση, του Συλλόγου Προστασία Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση της μελίγκρας, η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Χρυσούλα Τόμπρου, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, προβαίνει σε ανεύθυνες καταγγελίες κατά του Δήμου Κερκυραίων.
Μετά από διαδοχικές συναντήσεις, που έγιναν στο Δημαρχείο με οικολογικές οργανώσεις, για την αντιμετώπιση της μελίγκρας, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, μας ενημέρωσε ότι το μέτρο του βιολογικού ελέγχου, που είχαμε συναποφασίσει με την ελεγχόμενη εξαπόλυση ωφέλιμων εντόμων στα δέντρα, είναι....
αναποτελεσματική.
Έτσι προχωρούμε στην δεύτερη λύση, που και αυτήν έχουμε αποφασίσει από κοινού με τις οικολογικές οργανώσεις, να εφαρμοστεί η καταπολέμηση με μη τοξικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα (άλατα καλίου), με λήψη ειδικών μέτρων και τη παρουσία ειδικευμένου εκπροσώπου του Συλλόγου Περιβάλλοντος.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την μελίγκρα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, είναι μεγάλο και οι επαγγελματίες έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για την κατάσταση των πεζοδρομιών
Ο Δήμος δεν αθέτησε καμία συμφωνία. Θα προβούμε άμεσα στην καταπολέμηση της μελίγκρας με τον τρόπο που έχουμε συναποφασίσει με τις οικολογικές οργανώσεις.
Να σταματήσει να προτρέχει ο Σύλλογος Περιβάλλοντος, γατί έτσι όπως πάει θα καταντήσει αναξιόπιστος»