Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Επαφές της Α. Γκερέκου

Σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς της Κέρκυρας πραγματοποίησε το τελευταίο διήμερο η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερέκου. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της η Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει αλλά και να ανταλλάξει απόψεις για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Κερκυραϊκή κοινωνία, όπως είναι η λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, η μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Νόμου.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η
... κα Γκερέκου ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα κο Γεωργαλίδη τόσο για τις θέσεις της σχετικά με τον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας όσο και για τις ενέργειες της σε κυβερνητικό επίπεδο το προηγούμενο διάστημα για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί. Για το θέμα αυτό, η κα Γκερέκου επισήμανε ότι αποτελεί πάγια θέση της ότι μια ενδεχόμενη λειτουργία του ΧΥΤΑ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να λύσει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «όταν συζητάμε για λειτουργία του ΧΥΤΑ της Λευκιμμης οφείλουμε να απαντήσουμε σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα: Λύνει η λειτουργία του ΧΥΤΑ το πρόβλημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στο Νομό; Συνεισφέρει στην κοινωνική ειρήνη και στην κοινωνική συνοχή σε μια εποχή που ο τόπος την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ; Είναι προφανές πως η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι αρνητική. Οφείλουμε λοιπόν με ψυχραιμία και πάνω από όλα με διάλογο με τους πολίτες να βρούμε σύγχρονες λύσεις που θα λύσουν το πρόβλημα μακροπρόθεσμα». Η κα Γκερέκου αναφέρθηκε και σε μια άλλη, εξίσου σοβαρή, πτυχή του προβλήματος που έχει να κάνει με την χρηματοδότηση του έργου. Για το θέμα αυτό δήλωσε πως «στη δεδομένη οικονομική συγκυρία, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια απώλειας κοινοτικών πόρων. Κατανοώ λοιπόν απολυτά την πολύ δύσκολη θέση στην όποια βρίσκεται η κυβέρνηση και την όποια κληρονόμησε από λάθη και παραλείψεις άλλων. Ωστόσο, όλες μου οι προσπάθειες το προηγούμενο διάστημα αλλά και στο μέλλον, είναι να εξηγήσω τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο την σοβαρή οικονομική αιμορραγία που προκάλεσε στη χώρα μας η παρουσία των ΜΑΤ στην Λευκίμμη. Η χώρα μας δεν αντέχει ούτε οικονομικά ούτε κοινωνικά μια νέα παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή».
Κατά την επίσκεψη της στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, η κα Γκερέκου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον διοικητή κο Γρηγοροπουλο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου εν όψει και της μετεγκατάστασης στο Νέο Νοσοκομείο το προσεχές διάστημα. Σημαντικό εμπόδιο προς την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας κρίνεται αυτή τη στιγμή, εκτός από την αδιαμφισβήτητη έλλειψη προσωπικού, και η προβληματική λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Η δυσλειτουργία αυτή είχε ως αποτέλεσμα τους προηγούμενους 20 μήνες να μην μπορούν να βεβαιωθούν τα νοσηλεία που αναλογούν στα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασφαλιζόμενους ασθενείς με συνέπεια το νοσοκομείο να παρουσιάζει απώλεια εσόδων της τάξεως των 18 εκατομμυρίων ευρώ. Η κα Γκερέκου από την πλευρά της αφού ευχαρίστησε τον κο Γρηγοροπουλο για την ενημέρωση δήλωσε πως η μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο αποτελεί γι αυτήν πρώτη προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με την αρμοδία Υπουργό κα Ξενογιαννακοπούλου με στόχο να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν την ασφαλή μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο.
Τέλος, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας μεταξύ της Διοίκησης της Βουλευτού, τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ κο Δημητρίου και τον Γενικό Διευθυντή του ΑΟ Κέρκυρα. Η κα Γκερέκου ενημερώθηκε για τις απαιτήσεις που υπάρχουν από την ΕΠΟ, ώστε το Εθνικό Στάδιο να μπορέσει να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς και με ασφάλεια τους αγώνες της Σουπερ Λίγκα. Τα μέλη της διοίκησης από την πλευρά τους παρουσίασαν έναν πρώτο απολογισμό του έργου τους στο λίγο διάστημα από την ανάληψης των καθηκόντων τους καθώς επίσης και τη γενικότερο σχεδιασμό των παρεμβάσεων που σκοπεύουν να υλοποιήσουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Δεν παρέλειψαν δε να ευχαριστήσουν την κα Γκερέκου για τη συμπαράσταση της και την ουσιαστική της συμβολή στην ανάληψη των δυο σπουδαίων οργανώσεων που φιλοξένησε το ΕΑΚ όπως το ευρωπαϊκό final four γυναικών και το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης. Από την πλευρά της η κα Γκερέκου, αφού εξήρε την προσπάθεια και την αυταπάρνηση των μελών της Διοίκησης δήλωσε πως κεντρικό της μέλημα αυτή τη στιγμή αποτελεί η εξεύρεση πόρων ώστε ο ΑΟ Κέρκυρα να έχει ως έδρα το Εθνικό Στάδιο. Για το λόγο αυτό την επομένη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κο Μπιτσαξή τόσο για το θέμα της αλλαγής του χλοοτάπητα, που η ίδια δρομολογήσει, όσο και για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του εθνικού σταδίου.