Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Και η ΠΑΣΚ ΠΕ αντίθετη με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Τον τελευταίο καιρό οι εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι δεχόμαστε μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, μια άδικη επίθεση που κατανέμει μονομερώς τα βάρη της κρίσης στους ώμους αυτών που δεν έχουν καμιά ευθύνη για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.
Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για όλα όσα κατακτήσαμε με αγώνες και θυσίες. Η μαζική συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια και στις απεργιακές..
κινητοποιήσεις είναι ο μόνος δρόμος που μας έχει απομείνει αν θέλουμε να μην ψηφιστούν οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία και να μην περάσουν τα νέα μέτρα που το Δ.Ν.Τ. ετοιμάζεται να επιβάλλει στους εργαζόμενους και που θα σημαίνουν νέες περικοπές στους μισθούς μας και επώδυνες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό (αύξηση ορίων ηλικίας, δραματική μείωση των συντάξεων).
Η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικά το παρών τόσο στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 29/04/2010, ώρα 18:00 στα Προπύλαια, όσο και στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης και 5ης του Μάη.
Ο θυμός, η οργή και η αγανάκτηση που επικρατεί στα σχολεία πρέπει να μετατραπεί σε κίνημα αντίστασης και αγώνα απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται.