Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Η ΟΛΜΕ ΖΉΤΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ- Διαβάστε τι απάντησε η ΟΛΜΕ στην Α. Διαμαντοπούλου- Φυσικά δε θα εισακουστεί- Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί....

Κυρία Υπουργέ,


Σχετικά με τις «προτάσεις διαβούλευσης» που δώσατε στη δημοσιότητα και αφορούν στις προσλήψεις και σε ορισμένα θέματα των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:


1. Δεν αποτελούν για την ομοσπονδία μας οι προτάσεις αυτές βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση με το Υπ. Παιδείας:.............................

α) στο θέμα των διορισμών των εκπαιδευτικών δεν λαμβάνεται υπόψη η παρούσα κατάσταση με τους πάνω από 30.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στους πίνακες προϋπηρεσίας, αλλά και η εμπειρία που προέκυψε από την εφαρμογή των μέχρι σήμερα διαγωνισμών του ΑΣΕΠ στην εκπαίδευση και η αποτίμηση της αποτελεσματικότητάς τους.


β) αντιμετωπίζονται αποσπασματικά κάποιες μόνο πλευρές του συνόλου των εργασιακών σχέσεων και των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (και αυτές αρνητικά για τον κλάδο, π.χ. υποχρεωτική 3ετία παραμονής στο σχολείο διορισμού), και έτσι μένουν ουσιαστικά εκτός ατζέντας τα μεγάλα εργασιακά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους εκπαιδευτικούς το ίδιο το σύστημα όλα αυτά τα χρόνια (διάθεση στο ΠΥΣΔΕ, τοποθετήσεις, πολύτεκνοι, ΙΔΑΧ, επιμόρφωση, ωράρια κ.λπ.).


2. Ζητούμε, αφού και εσείς ως σημερινή πολιτική ηγεσία δηλώνετε πως είστε υπέρ του διαλόγου με τους εκπαιδευτικούς φορείς, να ξεκινήσει άμεσα με την ΟΛΜΕ συλλογική διμερής διαπραγμάτευση τουλάχιστον για τα εργασιακά θέματα και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, διαδικασία που ακόμη και το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει.


3. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα καταθέσει άμεσα κείμενο-σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Συλλογικής Συμφωνίας προς τα αρμόδια Υπουργεία, με το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου μας. Η ΟΛΜΕ διεκδικεί την κατοχύρωση του δικαιώματος ουσιαστικών συλλογικών συμφωνιών και συμβάσεων «εφ’ όλης της ύλης» (οικονομικά, ασφαλιστικά αιτήματα κ.λπ.) και γι’ αυτό το λόγο απαιτεί την τροποποίηση του ν. 2738/99 και την κατάργηση του άρθρ. 24 παρ. 3 του ν. 3205/03.


Απαιτούμε:
· Να μη γίνει καμιά αλλαγή στο σύστημα διορισμών μέχρι να διοριστούν ως μόνιμοι όλοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες προϋπηρεσίας.
· Η κάλυψη όλων των κενών να γίνεται με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Για τον υπολογισμό των κενών ζητούμε την υλοποίηση των αιτημάτων της Ομοσπονδίας για νομοθετική κατοχύρωση ανώτατου ορίου 25 μαθητών ανά τμήμα, 20 στις κατευθύνσεις και10 μαθητών ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
· Άμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων.
· Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών για τις πελατειακού τύπου πολιτικές που άσκησαν όλες οι κυβερνήσεις.
· Όχι στην αξιολόγηση–χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και στην αμφισβήτηση της μόνιμης εργασίας.
· Να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της ΟΛΜΕ για το εργασιακό καθεστώς και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.
· Ουσιαστική στήριξη του εκπαιδευτικού και του έργου του (οικονομική, ασφαλιστική, εργασιακή, επιστημονική).