Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Σκληρή δήλωση του Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για τα δεδουλεμένα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Είναι τουλάχιστον λυπηρό αλλά ταυτόχρονα απεχθές,παράξενο και επισφαλές για το μέλλον, αυτό που βιώνουν αυτές τις μέρες οι απλήρωτοι ξεν/πάλληλοι του νομού της Κέρκυρας.
Το λιγότερο, μας δημιουργεί απορίες για το ποιος θα ασχοληθεί σοβαρά και τελεσίδικα με το ζήτημα και κυρίως πώς μπορεί μια επιχείρηση να θεωρείται βιώσιμη, να υπογράφει συμβόλαια για το 2010,να συμμετέχει σε προγράμματα βελτίωσης των εγκαταστάσεών της, όταν ΔΕΝ εχει καταβάλει τα δεδουλευμένα και το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενος στην επιχείρησή της.....................

Για εμάς,για την Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ιονίων Νήσων είναι θέμα διερεύνησης και λήψης σοβαρών αποφάσεων για το μέλλον της λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων, από τους θεσμικούς εκπροσώπους και της πολιτείας και της δικαιοσύνης.
Η πολιτία εχει θεσπίσει νόμους που πρέπει να εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση και στο ακέραιο και υπέρ των εργαζομένων,με ρεαλισμό και παραδειγματισμό.
Για να πάψουμε να γινόμαστε θεατές θλιβερών καταστάσεων καταμεσής της τουριστικής περιόδου (όπως εφέτος τον Αύγουστο) ή ανύμποροι ακροατές των θλιβερών αποτελεσμάτων τέτοιων ανήκουστων πρακτικών,αυτές τις ημέρες.
Τα δεδουλευμένα ανήκουν στους εργαζόμενους και θα πρέπει να καταβληθούν άμεσα.

Παναγιώτης Σκληρός
Γραμματέας της Π.Ε ΠΑΣΟΚ Ιονίων νήσων