Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Βρέθηκαν οι κωδικοί του meafora

Δύο ανακοινώσεις έδωσε το Esos πριν από λίγο σχετικά με τη λειτουργία του blog www.meafora. Διαβάστε και τα συμπεράσματα δικά σας.

ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επέλεξε να σταματήσει τη λειτουργία του meafora.gr, στερώντας από τους πολίτες ένα όχημα επικοινωνίας με τους φορείς του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Εύχομαι να πρόκειται για προσωρινή δυσλειτουργία και όχι για τετελεσμένη απόφαση της κυρίας Διαμαντοπούλου. Γιατί, προσωπικά επιμένω ότι «η Παιδεία μας αφορά όλους». Την παραπάνω δήλωση έκανε ο απερχόμενος υπ. Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος σχετικά με την παύση λειτουργίας του blog “www.meafora.gr” , ενώ σημειώνει:
"To blog www.meafora.gr δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων τον Μάρτιο του 2009, με στόχο τη διατύπωση όσο το δυνατόν περισσότερων προτάσεων πάνω στα θέματα του διαλόγου για την Παιδεία που εξελίσσεται στο πλαίσιο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το blog έδινε την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους, Ομοσπονδίες αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία να εκφράσουν απόψεις, προβληματισμούς και προτάσεις οι οποίες στη συνέχεια ετίθεντο υπόψη των μελών του ΣΠΔΕ, προκειμένου να συζητηθούν και να αξιολογηθούν".
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη πρώτη στιγμή που οι συνεργάτες της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου πήγαν στο υπ. Παιδείας , μεταξύ άλλων έψαξαν να βρουν τον αρμόδιο για το site meafora.gr. Δεν ήξερε κανείς τίποτα. Ρώτησαν τους υπηρεσιακούς παράγοντες πως στήθηκε το meafora.gr, βάσειποιων διαδικασιών . Μέχρι χθες κανείς δεν ήξερε να απαντήσει. Οι συνεργάτες της υπουργού ζήτησαν να μάθουν ποιος έχει τους κωδικούς του site. Ουτε και σ αυτό το ερώτημα έλαβαν απάντηση. Τελικά ένας συνεργάτης της υπουργού μέσω ενός φίλου του κατάφερε να εντοπίσει χθες Τρίτη το βράδυ των διαχειριστή ο οποίος του παρέδωσε ανεπίσημα τους κωδικούς.