Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Καλύπτονται τα κενά λέει το Υπουργείο Παιδείας- Συγκλονιστικοί αριθμοί

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η έγκριση της πρόσληψης 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και 2.400 ωρομισθίων εκπαιδευτικών (1.000.000 ώρες), σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ορίσει η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου, καθιστώντας άμεση προτεραιότητα την κάλυψη των κενών στα σχολεία.
Οι θέσεις αυτές είναι συμπληρωματικές στις εννέα (9.000) χιλιάδες θέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είχαν εγκριθεί ήδη για την κάλυψη των αναγκών στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση καθώς και στην Ειδική Αγωγή, στα Μειονοτικά Σχολεία και στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης. Με την ίδια απόφαση είχε εγκριθεί και η απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτικών με τη χορήγηση 3.600.000 ωρών σε όλες τις βαθμίδες και κυρίως για τη λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.
Η Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, σε σχετική δήλωσή της επισημαίνει:
«Η ενίσχυση και η ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού είναι το κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου σχολείου. Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε εντατικά, χαρτογραφώντας πλήρως τα κενά που υπάρχουν αλλά και τις περιπτώσεις με πλεονάζων προσωπικό, ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολείων. Επιπλέον, χωρίς να αιφνιδιάσουμε κανέναν, θα εφαρμόσουμε ένα νέο σύστημα για τις αποσπάσεις, με διαφανείς όρους και αντικειμενικά κριτήρια.»