Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Γραφείο τύπου της Νομαρχιακής επιτροπής Κέρκυρας του Κ.Κ.Ε. για τις μεγάλες επιχειρήσεις

H ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τους νόμους που ψήφισαν έκαναν τους χώρους των μεγάλων επιχειρήσεων εργασιακούς μεσαίωνες για τους εργαζόμενους .
Με την Κ.Α.Π. οδήγησαν στην συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα στους μικρούς και μεσαίους αγρότες. Τώρα ετοιμάζουν το κόψιμο επιδοτήσεων στους μισούς και πλέον αγρότες και κτηνοτρόφους.
Υποβάθμισαν και εμπορευματοποίησαν την υγεία και την παιδεία.
Έφεραν τα πολυκαταστήματα στην Κέρκυρα και συνέβαλαν στην μονοπώληση του τουρισμού κτυπώντας την ισόρροπη ανάπτυξη.
Με ιλουστρασιόν φυλλάδια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν με κούφιες υποσχέσεις να καλύψουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.
Είναι ανοιχτή πρόσκληση προς την κοινή λογική να βγαίνουν σήμερα και να μιλάνε για «ισόρροπη ανάπτυξη» όταν με την πολιτική που ασκούν όλα αυτά τα χρόνια συρρίκνωσαν το εισόδημα δεκάδων χιλιάδων Κερκυραίων εργατοϋπαλλήλων, συνταξιούχων, αγροτών και ΕΒΕ.
Δεν μπορεί να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη σε ένα κόμμα όπως η ΝΔ που υποσχέθηκε ¨σεμνότητα και ταπεινότητα» και «επανίδρυση του κράτους» και βρέθηκε χωμένη ως το λαιμό στην αντιλαϊκή πολιτική και τα σκάνδαλα.
Δεν μπορεί να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη σε ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ που έχοντας την ίδια στρατηγική με την ΝΔ με ιδιαίτερη ευκολία μεταγγίζει ψήφους στην ΝΔ και προκαλεί την ήττα του Νομαρχιακού Συνδυασμού που υποτίθεται υποστήριζε το 2006.
Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το έχουν εγκρίνει οι επιχειρηματίες και αυτούς θα ωφελήσει, τον λαό, την νεολαία τους ζημιώνει.
Μέρος της «πράσινης ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ είναι η υλοποίηση του απαράδεκτου σχεδίου για τοποθέτηση τεράστιων ανεμογεννητριών στο βουνό του Παντοκράτορα και στην θαλάσσια περιοχή των Διαποντίων νησιών;
Το ΚΚΕ βρέθηκε σε όλους τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αδιαφόρησαν είτε συνειδητά τους υπονόμευσαν.
Το ΚΚΕ παλεύει για μισθούς και μεροκάματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες: 1400 ευρώ κατώτερος μισθός – 58 ευρώ κατώτερο μεροκάματο – 1120 ευρώ κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας. Για ελάχιστες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, για το λάδι τιμή 3,5 ευρώ το πεντάρι και επιδοτήσεις συνδεμένες με την παραγωγή.
Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο στις περικοπές των επιδοτήσεων και στον διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες γιατί έτσι κτυπιούνται οι εργατο-αγρότες.
Για αφορολόγητο όριο στους ΕΒΕ 30000 προσαυξημένο κατά 5000 για κάθε παιδί και άτοκα δάνεια για όσους έχουν ανάγκη.