Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Πέντε καταγγελίες από την ΠΑΣΚ της Κέρκυρας- Μπάχαλο και εδώ με την αδιαφάνεια στις προσλήψεις

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Η Π.Α.Σ.Κ καθηγητών Ν. Κέρκυρας εύχεται σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία , δύναμη και μαζικοποίηση του χώρου μας για νέους διεκδικητικούς αγώνες.
Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τον κλάδο μας σε θέση απαξίωσης και με πλήθος εκκρεμών προβλημάτων που απαιτούν άμεση λύση.
Η κυβέρνηση της Ν. Δ. με τη στυγνή αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε απέναντι στους εργαζόμενους , συρρίκνωσε τα εισοδήματά μας , αποψίλωσε τα εργασιακά δικαιώματα και μετέφερε την οικονομική κρίση μονομερώς στους ώμους των μισθωτών και συνταξιούχων.
Η ατολμία και η ανικανότητα της κυβέρνησης να παρέμβει τόσο σε θεσμικά όσο και σε οικονομικά θέματα, επιβάρυνε τη θέση μας και σώρευσε πλήθος προβλημάτων.
Παράλληλα , η ευνοιοκρατία , η αναξιοπιστία , ο άκρατος κομματισμός και η ανορθολογική διαχείριση του προσωπικού , αποτελούν πολιτικό όνειδος για την κυβέρνηση και τους επιτελείς της.

Ειδικότερα φέτος στο νομό μας , η ανορθόδοξη κατανομή των νεοδιόριστων-μετατεθέντων και αποσπασθέντων καθηγητών είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν υπεραριθμίες στην Α΄ Κέρκυρας και αρκετά κενά στη Β΄ Κέρκυρας και στους Παξούς και αν μάλιστα προσθέσουμε τις αποσπάσεις νεοδιόριστων εν μέσω προεκλογικής περιόδου , η κατάσταση λειτουργίας αρκετών σχολείων, κυρίως περιφερειακών, θα απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα για να ομαλοποιηθεί.

Επίσης η αυθαίρετη απόφαση των διορισμένων μελών του ΠΥΣΔΕ για απόσπαση από την Α΄ στην Β΄ Κέρκυρας και μάλιστα σε νεοδιόριστο συνάδελφο, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τον αυταρχισμό των διοικητικών οργάνων της εκπαίδευσης.

Αρνητική εντύπωση , όμως προκαλεί και η έλλειψη οποιασδήποτε διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό από την πλευρά του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αν και γνώριζε καλά το συγκεκριμένο θέμα.

Η παραβίαση της χωροταξικής κατανομής των μαθητών , ιδιαίτερα στα Γενικά Λύκεια , με την ανοχή του Δ/ντή εκπαίδευσης και του αναπληρωτή προϊσταμένου του γραφείου , δημιουργούν μείζον πρόβλημα λειτουργίας και βιωσιμότητας του 5ου Γενικού Λυκείου.

Ιδιαίτερη απορία όμως μας προκαλεί η χλιαρή αντίδραση του συνδικαλιστικού μας οργάνου.
Όσον αφορά τέλος , τις ανεύθυνες και υποβολιμαίες διαδόσεις από στελἐχη άλλων παρατάξεων σχετικά με τα άτομα της παράταξής μας που θα κληθούν να στελεχώσουν τα διοικητικά όργανα της εκπαίδευσης μετά τη διαφαινόμενη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 του Οκτώβρη , τους συνιστούμε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία .
Παράλληλα δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι παραμένουμε αταλάντευτοι στην ανάγκη αλλαγής του νόμου για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια και τους υπενθυμίζουμε ότι μαζί τους είχαμε καταγγείλει τις κομματικές επιλογές της απερχόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ.
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Με την ψήφο σας
Αποδοκιμάστε την την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης
Την άρνηση και το μηδενισμό
Το λαϊκισμό και τη φοβικότητα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ

ΠΗΓΗ: Κερκυραϊκή Αλεπού