Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) για τη νέα γρίπη

Δύο εβδομάδες , μετά το πρώτο κουδούνι στις 11/09/09 , κα τα πρώτα κρούσματα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις μας , που από το Καλοκαίρι τονίζαμε , αφού οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας & Παιδείας , ήταν μόνο η εγκύκλιος , που στάλθηκε σ’ όλα τα σχολεία στην αρχή του Σεπτεμβρίου .

- Δυστυχώς δεν φτάνει , η αποστολή της εγκυκλίου στα σχολεία !
- Δεν αρκεί να τονίζεις , πως όλα τα σχολεία είναι πανέτοιμα για να «φοβίσεις» την νέα γρίπη !
- Η Επιχειρηματική δράση των διαφόρων «καλοθελητών» στην υγεία & στην παιδεία , στοχεύει μόνο στην αύξηση του κέρδος τους και όχι στην προστασία των παιδιών μας !
- Τα Κέντρα Ενημέρωσης , δεν έχουν επανδρωθεί , δεν έχουν εξοπλιστεί, ουσιαστικά δεν υφίσταται !!!
- Η Ενημέρωση δεν αρκεί , αν δεν συνοδεύεται με μέτρα όπως ,την σύνδεση του σχολείου με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας – την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , την πρόσληψη μόνιμων γιατρών & νοσηλευτριών και φυσικά , με την θεσμοθέτηση Δημόσιας σχολιατρικής υπηρεσίας , με προσωπικό πλήρους και μόνιμης απασχόλησης για όλα τα σχολεία . Καθώς και την πρόσληψη των απαραιτήτων καθαριστριών , μόνιμων και πλήρους απασχόλησης , 2 ( δύο ) για κάθε σχολείο .

Τα μεγάλα λόγια, που επανακυκλοφορούν κατά την προεκλογική περίοδο, για «αποκεντρωμένο», «ανοιχτό», «έξυπνο» ή και «πράσινο» σχολείο επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν από το πραγματικό ερώτημα :

Ποιες ανάγκες θα καλύπτει το σχολείο και
πώς πρέπει να υπερασπιστούμε το Δημόσιο – Δωρεάν χαρακτήρας του;

Η αλήθεια είναι ότι χρόνια τώρα, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ συν-διαμόρφωσαν με την Ε.Ε. την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική, που επιτάσσει την εμπορευματοποίηση της παιδείας και την ραγδαία υποβάθμισή της .

Με την έναρξη της νέας χρονιάς στο σχολείο της αγοράς, βρήκαν θέση τα lap top, οι τσάντες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και οι διάφοροι έμποροι της εκπαίδευσης, αλλά και της υγείας.
Το «Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της γρίπης» είναι ανεπαρκές, υποκριτικό και υπονομεύει το δημόσιο κ δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και της Παιδείας.


Καλούμε τους γονείς, σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα.

Να μη γίνει η νέα γρίπη αφορμή για την παραπέρα αποκέντρωση-εμπορευματοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος, με τη μεταφορά των ευθυνών στους ιδιώτες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις σχολικές επιτροπές.

Μέσα από τη συλλογική δράση, από κοινού με τα ταξικά συνδικάτα και τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, να ανοίξουνε τον άλλο δρόμο, το δρόμο της φιλολαϊκής ανάπτυξης, όπου η παιδεία θα καλείται να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

- κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας που θα παρεμβαίνουν στα σχολεία ώστε να γίνει:
- Ιατρική εξέταση όλων, για τον εντοπισμό κρουσμάτων, την καταγραφή των ευάλωτων ομάδων και ιατρική παρακολούθησή τους. Αλλά και την έκδοση των πιστοποιητικών υγείας που απαιτούνται για να υπάρξει χάρτα υγείας για κάθε παιδί
- Επιστημονική ενημέρωση και σχετική εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων
- Εμβολιασμό με όσα εμβόλια ήδη υπάρχουν και ενδείκνυνται για τις ευάλωτες ομάδες (εποχικής γρίπης, πνευμονόκοκκου).
- Ιδιαίτερη μέριμνα για τους μετανάστες και τις οικογένειές τους.
- Άμεση κάλυψη των κτηριακών υποδομών προκειμένου να μην υπάρχουν πάνω από 20 μαθητές. Έκτακτοι υγειονομικοί έλεγχοι παντού.
- Να προσληφθούν από το κράτος καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι και ειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας.
- Να χορηγηθούν από το κράτος, δωρεάν, όλα τα απαιτούμενα φάρμακα, και αναλώσιμα υλικά που προβλέπονται στην εγκύκλιο.
- Να εξασφαλιστεί άδεια με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση για έναν από τους δύο γονείς αν ασθενήσουν τα παιδιά ή αν κλείσουν τα σχολεία.
- Άμεσα διπλασιασμός της ετήσιας χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
- Έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο κέντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη.
- Ενιαίο, ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΩΡΕΑΝ 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο που θα εξασφαλίζει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ , ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ,
ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ