Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μερόπη Υδραίου: Για να αποκατασταθεί η αλήθεια:

Καταρχάς ποτέ δεν καταθέτω στο Δ.Σ. οτιδήποτε χωρίς να είναι διασταυρωμένο, ακριβές και να ερίζεται σε υπαρκτά, νόμιμα και βάσιμα στοιχεία.Όταν, λοιπόν, δήλωσα ενώπιον του σώματος ότι έχω πληροφορίες που καταδεικνύουν ότι η σύσταση της ΜΑΕΔΗΚ δεν είναι νόμιμη επικαλέστηκα έγγραφα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αναγράφουν επί λέξει"η σύσταση της ΜΑΕΔΗΚ είναι μη νόμιμη για... τους λόγους που αναλυτικά αναφέρονται στις με αρ. 16/12 και 30/12 πράξεις επιστροφής της υπηρεσίας , οι οποίες έχουν ήδη κοινοποιηθεί στην εταιρεία." προσφέρθηκα,δε, να καταθέσω και τα σχετικά και αποδειχτικά των λεγομένων μου έγγραφα αλλά δεν τα αποδέχθηκε ο κ. Μάμαλος. Ανέφερα επίσης ότι το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει αποστείλει στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας σχετική αναφορά και έχει ασκηθεί μήνυση με αρ. ΑΒΜ. Α1394.Θύμισα επίσης στο Σώμα ότι πριν 8 μήνες περίπου είχα αναφέρει σε τοποθέτησή μου ότι υπήρχε από τότε έγγραφο του κ. Αγγέλακα , Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ανέφερε σαφώς ,ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τη μη νομιμότητα της σύστασης της εταιρείας και καλούσε την εταιρεία να προσκομίσει στοιχεία για περαιτέρω έλεγχο Και τότε ο κ. Μάμαλος μαζί με τον κ. Δήμαρχο απάντησαν ότι δεν τους έχει κοινοποιηθεί τίποτα, ότι δεν γνωρίζουν τίποτα και διαβεβαίωσαν το Σώμα ότι όλα είνα εν  τάξει με την εταιρεία!
Για άλλη μία φορά , λοιπόν, στν προηγούμενη συνεδρίαση και παρά τα όσα ανεφερα, ο  κ. Μάμαλος απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί τίποτα και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι μπορεί το Σώμα να ψηφίσει τον προυπολογισμό!Σημειωτέον ότι ο προυπολογισμός δεν ψηφίστηκε με την πλειοψηφία που προβλέπει ο Νόμος οπότε η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου τυχγάνει ακυρωτέα !
Τέλος, για να μην δημιουργούνται ψευδείς και συκοφαντικές εντυπώσεις προς διαστρέβλωση της ουσίας της υπόθεσης και της αλήθειας των γεγονότων, η πρότασή μου την οποία είχα κάνει και όταν αρχικά ήρθε για ψήφιση η σύσταση της εν λόγω εταιρείας ήταν όλες αυτές οι υπηρεσίες και οι δραστηριότητες που επρόκειτο να αναλάβει αυτή η εταιρεία και που βεβαίως πρέπει να υπάρχουν επ' ωφελεία των δημοτών και των επισκεπτών μας, να περάσουν στο Δήμο γιατί αυτό θα είχε πολλαπλά ωφέλη για τον τόπο και για τους δημότες ,ιδίως σε χαλεπούς καιρούς που πρέπει να σεβόμαστε "τον οβολό του " αλλά και για τα οικονομικά του Δήμου , αφού θα γλύτωνε ο Δήμος το κόστος λειτουργίας της εταιρείας (αποζημίωση Προεδρου, αμοιβή προσωπικού κτλ.) και για φορολογικούς λόγους , αφού θα εξοικονομούσε επ ' ωφελεία του Δήμου και των Δημοτών, μεγάλα ποσά που τώρα αποδίδει η εταιρεία στην εφορία , εφόσον φορολογείται ως Α.Ε.