Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

ΑΝΑΣΑ:ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Όπως προέκυψε από την απάντηση του περιφερειάρχη κου Σπύρου στην σχετική μας επερώτηση για το πυρηνελαιουργείο στην Βασιλική Λευκάδας, δεν προέβη σε καμμία ενέργεια προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας και να προωθηθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης του!
Παρά το γεγονός ότι η περιβαλλοντική αυθαιρεσία της συγκεκριμένης επιχείρησης...
έχει διαπιστωθεί και επισήμως από το αρμόδιο υπουργείο το οποίο και επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο, τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας αρνούνται πεισματικά να υλοποιήσουν την απόφαση του ΠΣ που ζητεί την διακοπή και την μετεγκατάσταση.
Με την στάση τους αυτή συγκαλύπτουν ουσιαστικά την παράνομη δραστηριότητα του πυρηνελαιουργείου και γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια»τις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής που αγωνιούν για την αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην δημόσια υγεία και την τοπική οικονομία.
Είναι άλλωστε πολύ χαρακτηριστικό για τις διαθέσεις τους το γεγονός ότι απαγόρευσαν στους εκπροσώπους των κατοίκων και σε δυο δημοτικούς συμβούλους του δήμου Λευκάδας να μιλήσουν για το θέμα ενώπιον του ΠΣ!
Η ΑΝ.Α.Σ.Α θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Βασιλικής Λευκάδας προκειμένου να απαλλαγούν από την περιβαλλοντοκτόνα δραστηριότητα του πυρηνελαιουργείου.
Ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης ας μείνουν στην πλευρά της στήριξης των ιδιωτικών συμφερόντων που  έχουν επιλέξει.

Λευκάδα, 30/03/2013                               Θεόδωρος Γαλιατσάτος
                                                                  Περιφερειακός σύμβουλος
                                                                  Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α