Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΣΑ: Η ΟΞΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εκτελώντας κατά γράμμα τα μνημόνια και τις εντολές της τρόικα, βγάζει στο σφυρί όλα τα δημόσια και κοινόχρηστα πράγματα της χώρας.
Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και στην περιοχή των Ιονίων νήσων.
Μετά τον Ερημίτη στην Κέρκυρα που ξεπουλήθηκε κυριολεκτικά «αντί πινακίου...
φακής», σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την εποχή οι ιδιωτικοποιήσεις του λιμανιού της Κέρκυρας, του Αργοστολιού και της Ζακύνθου, οι ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων Κέρκυρας, Αργοστολιού και Ζακύνθου και κατάλογος συνεχίζει να μεγαλώνει!
Αν στα παραπάνω προστεθούν οι συζητήσεις του Περιφερειάρχη με τους Γερμανούς για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων, οι εντονότατες πιέσεις για ιδιωτικοποίηση του νερού και της ενέργειας, γίνεται πολύ καθαρό ότι προετοιμάζεται η πλήρης παράδοση της Περιφέρειας στα αδηφάγα ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.
Για να υλοποιηθεί το σχέδιο της ληστρικής εκμετάλλευσης των δημόσιων και κοινόχρηστων αγαθών πρέπει να καταργήσουν κάθε ίχνος προστασίας που παρέχει η ισχύουσα νομοθεσία.
Εδώ είναι και η περίπτωση της νήσου Οξειά. Εμφανίζεται να πωλείται ως ιδιωτική περιουσία, γεγονός που πρέπει να ελεγχθεί, και παρουσιάζεται ως δήθεν εμπόδιο για τις  επενδυτικές βλέψεις του «εμίρη» ο δασικός χαρακτήρας ενός τμήματος της έκτασης του νησιού!
Αποκρύβεται έτσι η πραγματικότητα που είναι ότι η Οξειά μαζί με όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα των Εχινάδων ευρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου ¨λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, Κάτω Ρού και εκβολών ποταμών Αχελώου και Εύηνου και νήσων Εχινάδων¨ και προστατεύεται από την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία για το περιβάλλον, τους οικοτόπους και υγροτόπους, περιλαμβάνεται δε στο δίκτυο περιοχών NATURA.
Στην Οξειά, κατά νόμο, δεν επιτρέπεται καμία εμπορική «αξιοποίηση» και καμία ανοικοδόμηση πλην μικρών κτισμάτων για την εξυπηρέτηση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της μελισσοκομίας, της υδατοκαλλιέργειας! Μέγιστη επιφάνεια κτίσματος 80 τ.μ.
Το δημοτικό συμβούλιο της Ιθάκης στην οποία διοικητικά ανήκει η Οξειά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων νήσων, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και οι φορείς και οι κινήσεις πολιτών πρέπει να αντιδράσουν άμεσα στην νέα αυτή πρόκληση σε βάρος του περιβάλλοντος, της οικολογικής ισορροπίας της ευρύτερης περιοχής.
Η σχεδιαζόμενη ανατροπή της ισχύουσας νομοθεσίας για την Οξειά, το ξεπούλημα της ελληνικής γης, χάριν των δήθεν Καταριανών επενδύσεων στην Ελλάδα πρέπει να αποτραπεί.
Η παράταξη μας, η ΑΝ.Α.Σ.Α  θα πάρει μέρος σε κάθε σχετική πρωτοβουλία και θα πάρει όλα τα μέτρα για την δημοσιοποίηση της αλήθειας σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις, ενώ παράλληλα θα θέσει το θέμα ενώπιον του προσεχούς Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αργοστόλι, 3/3/2013                            Θεόδωρος Γαλιατσάτος
                                                              Περιφερειακός σύμβουλος
                                                              Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α