Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Ερημίτη

Η προκλητικότητα της μνημονιακής κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την κυνικότητα του ΤΑΙΠΕΔ, δημιούργησαν το τέλειο καταστροφικό δίδυμο για την Ελλάδα. Χωρίς ίχνος ενδοιασμού, καταπατώντας απροκάλυπτα το Σύνταγμα, ξεπουλούν...
 την Ελλάδα για λίγα ψίχουλα εύνοιας των ισχυρών κεφαλαιοκρατικών μηχανισμών.

Με μια απλή δήλωση, εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου στην Κασσιόπη στον κολοσσό NCH Capital, για το χρηματικό ποσό των 23 εκατομμυρίων ευρώ, ή αλλιώς για 46 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για εκατό χρόνια!

Ψεύδονται και παραπληροφορούν, όταν μιλάνε δήθεν για αξιοποίηση, για επενδύσεις, για θέσεις εργασίας. Δεν πρόκειται για τίποτα απ’ όλα αυτά. Πρόκειται για απόλυτο ξεπούλημα.

·     Ο Ερημίτης ξεπουλιέται, χωρίς καν να έχει εκδικαστεί ακόμα η Αίτηση Ακύρωσης της υπ’ αριθμόν 202/21-02-12 Απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβίβασης του ακινήτου στο ΤΑΙΠΕΔ.
·     Ο Ερημίτης ξεπουλιέται, χωρίς καν να λαμβάνεται υπόψη, η συντριπτική βούληση του κερκυραϊκού λαού και των τοπικών φορέων, η γνωμοδότηση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος & Βιωσιμότητας, οι αποφάσεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων.
·     Ο Ερημίτης ξεπουλιέται, χωρίς καν να είναι ξεκάθαρο το καθεστώς της θεσμικής του θωράκισης και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη δεκάδες προστατευτικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.
·     Ο Ερημίτης ξεπουλιέται, χωρίς να μπορεί να τεκμηριωθεί με κανένα τρόπο ότι θα υπάρξει έστω και το παραμικρό όφελος για τους κατοίκους, για την περιοχή, για την Κέρκυρα, για την Ελλάδα.

Η εκποίηση του Ερημίτη καταρρίπτει το μύθο περί αναγκαιότητας των αποκρατικοποιήσεων και αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια απόλυτη ιδεοληψία, για ένα τεράστιο ψέμα, για την άνευ όρων υποταγή της Ελλάδας στα εγχώρια και διεθνή καπιταλιστικά συμφέροντα.

Οι συνεχείς αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις τρόικας, κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ, δείχνουν μεθοδευμένη προσπάθεια να δώσουν τα πάντα όσο-όσο! Εκποιείται η δημόσια περιουσία, πωλούνται οι ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας, την ίδια στιγμή που ομολογούν ότι δεν θα καλυφθεί ούτε το 1/5 των στόχων που θέτουν οι “αναγκαίες για την ανάπτυξη” αποκρατικοποιήσεις.

·        Με το πρώτο Μνημόνιο, που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπαδήμου, τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων υπολογίζονταν να φθάσουν στα 16 δις € έως το τέλος του 2015 και στα 50 δις ευρώ μεσομακροπρόθεσμα.
·        Με το επικαιροποιημένο πλάνο αποκρατικοποιήσεων που συμφωνήθηκε με τη τρόικα, τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων περιορίζονται στα 11,1 δις ευρώ και μάλιστα με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2016.
·        Με την Έκθεση που κατέθεσε στη Βουλή η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, το σύνολο της ως τώρα καταγεγραμμένης αξίας πώλησης ακινήτων του δημοσίου, εκτιμάται πως δεν ξεπερνά τελικά τα 4,3 δις €.

Να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με την ίδια Έκθεση, στη διετία 2011-2012, οι ‘‘σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων’’ έχουν ήδη εισπράξει για αμοιβές, 20 εκατομμύρια ευρώ! Ολόκληρο το αντίτιμο της πώλησης του Ερημίτη!

Η τρικομματική κυβέρνηση της ντροπής, όχι μόνο δεν ενοχλείται από τη φενάκη των διακηρύξεών της, όχι μόνο δεν αισχύνεται για τις πραξικοπηματικές κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις, όχι μόνο δεν νοιάζεται για το καθεστώς της κοινωνικής εξαθλίωσης που έχει επιφέρει, αλλά αντίθετα, βγαίνει με μια θρασύτατη υπερηφάνεια και επιδεικνύει τα αποτελέσματα του αναπτυξιακού της οράματος.

Από την πλευρά μας, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας, δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα μας βρουν απέναντί τους, με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν θα επιτρέψουμε, σε καμιά περίπτωση, να υλοποιηθούν τα καταστροφικά για τον τόπο και την Ελλάδα, σχέδιά τους. Θ’ αγωνιστούμε μαζί με το λαό και τους φορείς της Κέρκυρας για ένα κοινωνικό λαϊκό μέτωπο υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού μας πλούτου.

Οι κοινωνικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς οφείλουν άμεσα να πάρουν πρωτοβουλίες αντίστοιχες με τις εκφρασμένες θέσεις τους και τις ομόφωνες αποφάσεις τους.