Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΑΡ:Άμεση αναστολή κάθε συζήτησης για πιθανή παραχώρηση του ΕΑΚΚ στο Δήμο Κέρκυρας

Κοινοποίηση:
Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη
Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Μανώλη Αγγελάκα
Εκπρόσωπο της ΔΗΜ.ΑΡ. στην συντονιστική επιτροπή κυβερνητικού έργου
 Η «πρωτοβουλία» του πολιτευτή της ΝΔ, Στέφανου Γκίκα, για την παραχώρηση του ΕΑΚΚ στο Δήμο Κερκυραίων αποτελεί την κορωνίδα μίας σειράς πολιτικών...
παρεμβάσεων παραγοντισμού και αμετροέπειας, τις οποίες είδαμε να εκτυλίσσονται μετεκλογικά, μετά τις μονομερείς ενέργειες άλλων δύο βουλευτών του νομού, οι οποίοι κατά το δοκούν χαρίζουν δημόσια κτήρια ή μετακινούν υπηρεσίες.

Μετά τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας, στην οποία η ΔΗΜ.ΑΡ. συνέβαλε αποφασιστικά με την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης, οδηγούμαστε σε μία νέα περίοδο, κατά την οποία – εκτός της οικονομικής πολιτικής – θα κριθούν πολλά άλλα ζητήματα, τόσο σε επίπεδο συντονισμού του κυβερνητικού έργου, όσο και θεσμικής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ν.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι αποφασισμένη να αποτρέπει σε επίπεδο νομού κάθε εξωθεσμική, παλαιοκομματική, πελατειακή και αναντίστοιχη με τα εκλογικά αποτελέσματα  συμπεριφορά, κάθε μονομερή ενέργεια της κεντρικής διοίκησης, η οποία θα εξαγγέλλεται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και πολιτική διαβούλευση.

Έχοντας σοβαρά ερωτηματικά για την πολιτική σκοπιμότητα, την ουσιαστική χρησιμότητα, το χρονικό σημείο εκδήλωσης της εν λόγω «πρωτοβουλίας», αλλά και πλήρη άγνοια για τη θέση των άλλων δύο Νομαρχιακών Οργάνων της συγκυβέρνησης, ζητάμε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Μανώλη Αγγελάκα, να παγώσουν άμεσα κάθε ενέργεια, προς την κατεύθυνση παραχώρησης του ΕΑΚΚ στο Δήμο Κερκυραίων.

Η κοινοποίηση της ανακοίνωσής μας στον εκπρόσωπο της ΔΗΜ.ΑΡ. στην θεσμοθετηθείσα συντονιστική κυβερνητική επιτροπή του κυβερνητικού έργου, σηματοδοτεί την απόλυτη αποφασιστικότητά μας να μη γίνονται στο μέλλον αποδεκτές τέτοιου είδους μονομερείς, εξωθεσμικές ενέργειες.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις μας για τη βελτίωση της λειτουργίας του ΕΑΚΚ, για την άθλια κατάσταση του οποίου ευθύνονται διαχρονικά πολλές διοικήσεις, οι οποίες διαχειρίστηκαν πακτωλό χρημάτων,  θα επανέλθουμε τις αμέσως προσεχείς ημέρες.