Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μετά τη Μέρκελ συνάντηση Σπύρου με Αγγελάκα- Εκοψε και την πίτα- Σώθηκε η Περιφέρεια....

Διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κέρκυρα πραγματοποίησε την Τετάρτη 9-1 και την Πέμπτη 10-1-2013, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μανώλης Αγγελάκας, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Προχθές το πρωί ο Γενικός Γραμματέας, μαζί με τον Δ/τη Διοίκησης...
 της Α.Δ. Νίκο Παπαθεοδώρου, αφού ξεναγήθηκαν στις νέες εγκαταστάσεις των συγκεντρωμένων, πλέον υπηρεσιών της Α.Δ. -που προσφέρουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα, αλλά και σημαντική μείωση εξόδων για το κράτος- είχε διαδοχικές συσκέψεις με τους διευθυντές και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο νησί, στους οποίους ανέπτυξε το νέο μοντέλο διοίκησης -σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να λειτουργούν στο εξής όλες οι δημόσιες υπηρεσίες- και το οποίο βασίζεται στις αρχές της αμερόληπτης αξιολόγησης, της δέσμευσης για όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση των αποφάσεων, την κινητοποίηση των υπαλλήλων και την αξιοποίηση του διαθέσιμου χρόνου τους προς το συμφέρον του πολίτη, χωρίς την τροχοπέδη της γραφειοκρατίας, που μάστιζε, μέχρι τώρα, κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια στη χώρα.

Το μεσημέρι, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κέρκυρας Σπύρο Μουζακίτη, με τον οποίο εξέτασαν θέματα της δημοτικής επιχείρησης.

Το απόγευμα, χθες, ο κ. Αγγελάκας δέχτηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού του Δήμου Κερκυραίων, Γεώργιο Πανταζή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Ρίγγα και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Βαγγέλη Στασινό, με τους οποίους, εκτός των άλλων, εξέτασαν τα θέματα της δανειοδότησης του Δήμου, με το ποσό των 14 εκατ. Ευρώ, καθώς και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την παραχώρηση επιστημονικού προσωπικού προς τις υπηρεσίες της Α.Δ.

Στις 8:00 το βράδυ ο Γ.Γ. ξεναγήθηκε στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα, στα Κάτω Κορακιανά, όπου λειτουργεί μόνιμη έκθεση που παρακολουθεί την εξέλιξη της νεοελληνικής ζωγραφικής από τα πρώτα μεταβυζαντινά χρόνια μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες της τελευταίας δεκαετίας και συνεχάρη την υπεύθυνη, επιμελήτρια Μαρίνα Παπασωτηρίου για τη λειτουργία της Πινακοθήκης κόσμημα του νησιού των Φαιάκων.

Χθες το πρωί, ο κ. Αγγελάκας επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Ιονίου Σπύρο Σπύρου, με τον οποίο είχε μακρά συνεργασία για μια σειρά θεμάτων, με επίκεντρο αυτά της πορείας υλοποίησης του ΕΣΠΑ και της συνδρομής της Α.Δ. στην υλοποίηση των τεχνικών έργων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στις 11:00, ο Γενικός Γραμματέας, παρουσία του κ. Σπύρου έκοψε την πίτα των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης..

Τέλος, το μεσημέρι, πριν την αναχώρησή του από την Κέρκυρα ο κ. Αγγελάκας έδωσε, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ανοιχτή συνέντευξη Τύπου προς τα Μέσα Ενημέρωσης του νησιού.