Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Οι οικοδόμοι της Κέρκυρας ετοιμάζουν κινητοποίηση σήμερα στις 6 το απόγευμα

Το σωματείο μας καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση με χημικά και γκλομπ που δέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουργείο Εργασίας και τις συλλήψεις των συνδικαλιστών, μελών του ΠΑΜΕ, ταξικών Ομοσπονδιών και σωματείων. Οι συνδικαλιστές κατέλαβαν συμβολικά το γραφείο του υπουργείου, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό για να διαμαρτυρηθούν για...
 τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με το ασφαλιστικό.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, που κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις, που ανεβάζουν τα όρια για να βγούμε στη σύνταξη, οι χασάπηδες γενικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων έδωσαν εντολή στα ΜΑΤ να τσακίσουν τους εργαζόμενους. Το ίδιο έκαναν και με τους απεργούς χαλυβουργούς, με τους εργαζόμενους στο Μετρο, με τους αγρότες, με τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου

Γελιέται η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας που προσπαθεί να δείξει πόσο είναι «πιστός υπάλληλος» των κεφαλαιοκρατών, που απαιτούν ισοπέδωση του ασφαλιστικού, αν νομίζει ότι θα τρομάξει τους εργαζόμενους και τα στελέχη των Συνδικάτων του ταξικού κινήματος.

Τον διαβεβαιώνουμε και αυτόν και τα αφεντικά του, ότι θα θερίσουν στους ανέμους της βίας και της απανθρωπιάς που σπέρνουν, τις θύελλες των αγώνων μας, όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Το Σωματείο Οικοδόμων Κέρκυρας καταδικάζει την κυβερνητική βία και τον αυταρχισμό, και καλεί τους συναδέλφους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους να εντείνουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους. Πρώτο βήμα η συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 31/1/13 στις 6:00.μ.μ στον προαύλιο χώρο του Τμήματος Ιστορίας και στο συλλαλητήριο που θα ακολουθήσει.