Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την επίσκεψη Σπύρου στη Γερμανία

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Σ. πύρου για την επίσκεψη του στη Γερμανία αυτοαποκαλύπτεται ως ένας ένθερμος υποστηρικτής των αντιλαϊκών πακέτων μέτρων που εφαρμόζονται στη χώρα μας. Μέτρα που τα επεξεργάστηκαν και τα προωθούν από κοινού η αστική τάξη της Ελλάδας και τα κόμματα της, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ.
          Ο Περιφερειάρχης, με τις συχνές επαφές του με αξιωματούχους των Γερμανικών μονοπωλίων βάζει πλάτη στην ιδιωτικοποίηση βασικών...
 δημόσιων υποδομών της χώρας μας και της Περιφέρειας Ι.Ν. Προωθεί τον στόχο της τρικομματικής κυβέρνησης να δημιουργήσει θετικό κλίμα στους Γερμανικούς επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις στη χώρα μας που κύριο στόχο θα έχουν την κερδοφορία τους σε βάρος του λαού μας.
          Εκθειάζει την Τοπική Διοίκηση της Γερμανίας η οποία λειτουργεί από χρόνια ως ιδιωτική επιχείρηση και ξεζουμίζει τον γερμανικό λαό.
          Κλαψουρίζει για τον «βίαιο» τρόπο που γίνονται οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα αφήνοντας να νοηθεί ότι θα ήταν υπέρμαχος τους αν γινόταν με πιο «ήπιο» τρόπο..... Έφτασε στο σημείο να ζητάει από την κ. Μέρκελ μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 19% όπως είναι στην περιοχή της...!
          Ο κ. Σπύρου πιστός οπαδός του ευρωενωσιακού μονόδρομου κάνει ότι μπορεί για να υπηρετήσει την κυβερνητική πολιτική και αδιαφορεί πλήρως για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η νεολαία των Ιονίων Νήσων. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καταρρέει οικονομικά, δεν μπορεί να λειτουργήσει, ούτε τις λακκούβες των δρόμων δεν μπορεί να μπαλώσει και ο Περιφερειάρχης διαφημίζει την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας στους πολιτικούς εκπροσώπους των Γερμανικών μονοπωλίων.
          Ο λαός και η νεολαία των Ιονίων Νήσων μπορούν να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα : Η πολιτική γραμμή της συμπόρευσης με την ένωση των Ευρωπαϊκών μονοπωλίων μόνο περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση θα φέρει στο λαό και τη νεολαία. Απαιτείται πολιτική ανυπακοής, ρήξης, σύγκρουσης με την Ε.Ε. και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας. Μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, αποδέσμευση από την Ε.Ε., κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, λαϊκή εξουσία για να αναπτύσσονται οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού μας.