Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση Π. Κουρουμπλή

Τη στιγμή που εντείνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια και επιταχύνονται οι πολιτικές εξελίξεις, η πρωτοφανής αύξηση των κρουσμάτων λογοκρισίας και περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.
Η φίμωση των συντελεστών της πρωινής ζώνης στη ΝΕΤ, η άμεση απομάκρυνση ρεπόρτερ της ΕΤ-3 επειδή έκανε λόγο για «αστυνομοκρατία στη Θεσσαλονίκη», η...
δίωξη κατά του Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και οι αστυνομικές παρεμβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ασήμαντες αφορμές, προδίδουν πανικό από την πλευρά της κυβέρνησης. Όσον αφορά το τελευταίο, καλό είναι να θυμούνται ότι ο περιορισμός της ελευθερίας στο Διαδίκτυο επιχειρείται από τα πλέον αντιδημοκρατικά καθεστώτα.
Είναι ευθύνη όλων μας να υπερασπιστούμε την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης ως θεμελιώδη προϋπόθεση της δημοκρατίας. Όσον αφορά τον ρόλο των ΜΜΕ, ας θυμηθούμε τον Ελβετό φιλέλληνα Μάγερ, που θεωρούσε τη δημοσίευση ψυχή της δικαιοσύνης, αλλά και τον Τζορτζ Όργουελ, που έλεγε: «Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που ο άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις».