Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΚ: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ - ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

        Οι ανακοινώσεις του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης κ. Μανιτάκη και η εγκύκλιος που στάλθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες για λίστες εργαζομένων, με καταρχήν στοχοποίηση υπαλλήλων αορίστου χρόνου, πρώτα «πάγωσε» και μετά εξόργισε ολόκληρη την εργαζόμενη και άνεργη Ελλάδα και πρωτίστως, όπως είναι φυσικό τους εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα. Τις λίστες με τους κεφαλαιοκράτες...
και τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού τις ψάχνουν και δεν τις βρίσκουν.. Τις εργατικές λίστες τις θέλουν εδώ και τώρα… Προτού ακόμα «στεγνώσει το μελάνι» του πρόσφατου αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου, οι εξοντωτικές διαδικασίες άρχισαν με τρόπο κυνικό και αδίστακτο. Παρά τις όποιες δικαιολογίες στη δήλωση του κ. υπουργού, κανένας  άνθρωπος σε ολόκληρη τη χώρα δεν ξεγελιέται για την αλήθεια και τη ουσία. Και εδώ, έχουμε να κάνουμε με αισχρά και στυγνά ανταλλάγματα προς την Τρόικα και τα ξένα καπιταλιστικά κέντρα, με αντίτιμο την δρομολόγηση διαδικασιών καταβολής της επαίσχυντης δόσης που – έντρομο - ακόμα διαπραγματεύεται το εγχώριο μπλοκ εξουσίας με τα ξένα κέντρα αποφάσεων. Μιας δόσης – προσφορά στην πλουτοκρατία και στις άμεσες ανάγκες του εγχώριου μπλοκ εξουσίας και του καθυστερημένου – ξεπουλημένου – εξαρτημένου ελληνικού καπιταλιστικού συστήματος. Έχουμε να κάνουμε με αδίστακτη και ταχεία εφαρμογή μέτρων αντιλαϊκού χαρακτήρα, στο πλαίσιο γενικότερης αντιδραστικής – αντικοινωνικής αναδιοργάνωσης της χώρας και του αστικού κράτους. Έχουμε να κάνουμε με κανονικότατη επιχείρηση τρομοκρατίας – κυρίως – των δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα πολιτικής και εργασιακής τρομοκρατίας.  Στην εποχή της πείνας, της ανασφάλειας και της τεράστιας ανεργίας, ο υπουργός και η κυβέρνηση συνολικά, προωθούν και προτάσσουν αδίστακτα, διαδικασίες θυσίας και εξόντωσης χιλιάδων εργαζομένων, μιλώντας για δήθεν εξορθολογισμό και «κινητικότητα» στην δημόσια διοίκηση. Εννοούν δηλαδή σαν εξορθολογισμό του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο (που την ονομάζουν διαθεσιμότητα), ονομάζουν εξορθολογισμό την ανεργία, την πείνα, την καταδίκη χιλιάδων ανθρώπων σε εκτέλεση και εξόντωση.  Σαν αληθινοί φαρισαίοι, «θυμήθηκαν» και επικαλούνται τώρα τις διαδικασίες πρόσληψης, το ΑΣΕΠ και το «κύρος και την αξιοπιστία του δημοσίου λειτουργήματος» λες και οι εργαζόμενοι κατέλαβαν αυθαίρετα τις θέσεις εργασίας τους, χωρίς την κρατική προτροπή και έγκριση. Γνωρίζουν ότι λένε ψέματα και κοινές μπούρδες και εμείς γνωρίζουμε ότι θυσιάζουν τον εργαζόμενο λαό κατ´ εντολή  των ξένων κέντρων, αποδυναμώνοντας και διαλύοντας την δημόσια διοίκηση, τις δημόσιες κοινωφελείς υπηρεσίες και τις κρατικές λειτουργίες στον τόπο μας. Αυτά που προωθούν δεν είναι ούτε εξορθολογισμός, ούτε αξιοπιστία. Άλλα πράγματα είναι…
   Η ΕΡΓΑΚ εκφράζει το γενικό αίσθημα  των εργαζομένων και των ανέργων συνολικά τονίζοντας κατηγορηματικά ότι ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ. Κάθε απόλυση στις μέρες μας συνιστά πραγματικό έγκλημα - έγκλημα κατά της κοινωνίας και κατά της κοινωνικής πλειοψηφίας. Το επίσημο κράτος δεν έχει το δικαίωμα να κάνει – και μάλιστα με συνεχείς πολιτικές αποφάσεις - ούτε μπορεί να δικαιολογήσει με κανένα τρόπο, τέτοιου είδους  στυγνά αντικοινωνικά εγκλήματα. Η πατρίδα μας είναι ήδη γεμάτη με απελπισμένους, με άνεργους, με άστεγους, με εξαθλιωμένους, με αυτοκτονημένους λόγω συνθηκών και πολιτικών, με απολυμένους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των επιλογών και των πολιτικών τους.  
Η ΕΡΓΑΚ βλέπει, εκτιμά και αντιλαμβάνεται ότι ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ – ΟΛΟΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ που απαιτεί και θα επιβάλλει το γενικό αίτημα που είναι ότι πρέπει ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ και ότι ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ -  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ.
Κανένας έντιμος και λογικός άνθρωπος στον τόπο μας, κανένας φορέας, δεν θέλει και δεν πρέπει να συνεργήσει σε αυτή τη διαρκή κοινωνική αιμορραγία, σε αυτό το διαρκές κοινωνικό έγκλημα. Η αποτροπή και η ανατροπή αυτών των μεθοδεύσεων και αυτών των πολιτικών είναι ο ΛΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.